6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Fıkra gibi davada tahliye

FIKRA GİBİ TRAVESTİ DAVASINDAN TAHLİYE ÇIKTI

Bursa'da 13 yaşındaki kardeşini, ilk cinsel deneyimi için kadın zannettiği travestiye götürdüğü iddia edilen motor ustası ağebey ile çocukla cinsel ilişkiye girdiği öne sürülen travesti için ilk duruşmada tahliye kararı çıktı.

4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "çocuğun cinsel istismarı" suçundan 15 yıla kadar hapsi istenen tutuklu travesti S.A. (28) ile ilk cinsel deneyimini yaşaması için kardeşini kadın zannettiği travestiye götürerek bu suça iştirak ettiği iddia edilen tutuksuz sanık ağabey M.O.A. (23), ilk kez hakim karşısına çıktı.

Küçük çocukla cinsel ilişkiye girdiği yönündeki iddiaların asılsız olduğunu ifade eden S.A., olay günü kardeşi ve bir arkadaşı ile birlikte eve gelen tutuksuz sanık M.O.A.'dan iki ayrı cinsel ilişki için 140 lira aldığını belirterek, "İlişki için odaya girdiğim kişinin yaşının küçük olduğunu fark etmedim. Kimliğine bakmaksa aklıma gelmedi. Odaya geçtiğimizde M.A.'nın çok heyecanlı olduğunu gördüm. Bana, 'Daha önce hiç cinsel deneyimim olmadı. Bu işlerin nasıl yapıldığını bilmiyorum' dedi. Ben de hazır

olunca ilişkiye gireceğimizi söyledim. Ancak kendisi bana ilişkiye giremeyeceğini fakat bu yüzden ağabeyinin kendisiyle alay edebileceğini belirterek, gerçeği kimseye söylemememi istedi. Ben de bunu kabul ettim. Bir-iki dakika odada bekledik, ardından dışarı çıktık" dedi.

"BENİM TRAVESTİ OLDUĞUMU ANLAYAMADILAR"

Eve gelen küçük mağdur ve sanık ağabeyinin kendisinin travesti olduğunu anlayamadığını dile getiren S.A., "Ben travestiyim. Haliyle vajinal yoldan bir ilişkimizin olması imkansız. Ters bir ilişkimiz de olmadı. Geçimimi fuhuş yaparak sağlıyorum. Ama ben bu çocukla kesinlikle ilişkiye girmedim" diye konuştu.

Davanın tutuksuz sanığı, motor ustası M.O.A. ise bir arkadaşıyla yaptığı konuşmaya kulak misafiri olan küçük kardeşini kıramayıp cinsel ilişki için bir eve götürdüğünü ifade ederek, "Arkadaşımla sohbet ederken cinsel ilişkiye girmek için kadın bulmayı planlıyorduk. Bu sırada yanımızda bulunan ve bizi dinleyen kardeşim M.A., kendisinin de cinsel ilişkiye girmek istediğini söyledi. Çok sevdiğim kardeşimi kıramayıp yanımda götürdüm. Ancak kardeşim heyecanlanmış ve cinsel ilişkiye girememiş. Bir-iki dakika sonra odadan çıktı. Sonra ben girdim ancak ben de cinsel ilişkiye girmeden çıktım. Evden çıkarken polisler bizi yakalayıp emniyete götürdü. Ben kadının travesti olduğunu kollukta öğrendim" şeklinde ifade verdi.

"ERKEKLİĞİMLE ALAY EDİLECEK ZANNETTİM"

Duruşmaya katılan 13 yaşındaki mağdur M.A. ise sanık olan ağabeyi ile travestiden şikayetçi olmadığını belirterek şöyle konuştu:

"Ağabeyim ile birlikte Seyhan Aydoğan'ın evine gittik. Ben birlikte olacağım kadınla bir odaya girdim. Oda biraz karanlıktı. Çok heyecanlanmıştım. Benim heyecanlandığımı gören huzurdaki kadın, ilişkiye girip girmeyeceğimi sordu. Ben de daha önce hiç cinsel ilişkiye girmediğimi, bu işlerin nasıl yapıldığını bilmediğimi söyledim. Kendisinden de benimle alay etmesinden korktuğum için ağabeyime söylememesini istedim. Bir süre içeride bekledikten sonra, hiçbir ilişki yaşamadan dışarıya çıktık. Kimseden şikayetçi değilim. Kadının travesti olduğunu ise bilmiyordum."

Emniyette travestiyle cinsel ilişkiye girdiği söyleyen ve ifadeleri arasındaki çelişkisinin nedeni soruyan küçük mağdur M.A., "Erkeklik duygularım incinmesin diye öyle söylemek zorunda kaldım" dedi.

Bir oğlu sanık diğeri ise mağdur olan müşteki baba M.A. ise, çocuklarının bayram gezmesi diyerek evden ayrıldığını kaydederek kimseden şikayetçi olmadığını söyledi.

Tutuklu sanık S.A.'yı suç vasfının değişme ihtimalini göz önünde bulundurarak tahliye eden mahkeme, davayı eksikliklerin giderilmesi için erteledi.

FIKRA GİBİ TRAVESTİ DAVASINDAN TAHLİYE ÇIKTI
FIKRA GİBİ TRAVESTİ DAVASINDAN TAHLİYE ÇIKTI
İHA
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2010 Çarşamba 10:59:01
Güncelleme :1 Aralık 2010 Çarşamba 17:51:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?