4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Filistin gecesine yoğun ilgi

İnegöl İnsani Yardım Derneği (İNİYAD) tarafından tertiplenen 'Filistin Gecesi' ilgi gördü.

Alyans Düğün Salonu'nda çok sayıda vatandaşın katıldığı gecede konuşan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, "Gazze'de yapılan katliamların, bir gün bizlere dönmemesi için tedbir alınması gereken bir zamandayız. İlçemizdeki sivil toplum kuruluşların organizasyonları ile Gazze'ye büyük yardımlar gönderildi.

Gazze'de yaşananlar için kahrolmak elde değil. Canlara kıyılıyor. Ama dünya Müslüman liderlerinin sesi çıkmıyor. Bir şahsın, bir kurumun değil, herkesin üzerine düşen görevler var" dedi.

İHH Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Kara ise, "İnegöl herhalde şehitleri ve gazileriyle meşhur olacak. Gazze'nin gündeme düşmesinin ardından aldığımız yardımlar ve 'ben Gazze için ne yapabilirim?' sorularına inanın cevap veremez hale geldik. Telefonlarımız, banka hesaplarımız zaman zaman kitlendi. 24 saat çalışıyoruz yine de bunlara cevap vermekte zorluk çekiyoruz. İstanbul'da, Ankara'da, Konya'da, Diyarbakır'da Türkiye'nin her yerinde Filistinli kardeşlerimiz için mitingler düzenleniyoruz. 10 gün önce başlayan bu saldırı itibariyle, yönetim kurulumuzdan 3 kişiyi bölgeye yardım sağlamak için sevk ettik. Arkadaşlarımız Refah sınır kapısında bulunuyorlar. Türkiye'den ve Mısır'dan Gazze'ye giden yardımları en hızlı şekilde ulaştıracaklar. İ.H.H.'nın bir farkı var. Bosna'ya yardımlar ulaştırılarak oranın zaferine ortak olmuştuk. Bugün inşallah, Gazze'nin zaferine tünellerden taşınan, Refah kapısından geçen ve diğer yerlerden giden yardımlar buna vesile olacaktır. Kanayan yara büyük. Ama sizlerin yaptıkları o küçük bereketli yardımlar, kardeşlerimizin kurtuluşuna vesile olacak inşallah. Bu gün itibariyle İsrail Gazze'de zor bir duruma düştü. Çünkü bütün dünya çark etmeye başladı ve bir kez daha Müslümanların haklılığı ortaya çıkmaya başladı. Sizlerin yürüyüşleri ve yaptığınız o küçücük yardımlar Gazze'deki kardeşlerimizin direncini artırıyor. Türkiye'den Gazze'ye ulaştırılan ilaçlar yaralılara şifa oluyor. Orada bulunan Şifa Hastanesi çalışanları, canla başla çalışıyorlar. İ.H.H. yönetim kurulu üyemiz Osman Atalay ilk günden beri Mısır da bulunuyor. Mısır, refah kapısını açmıyor. Ama bu kapı günün belirli zamanlarında kısa bir sürede olsa açılıyor. Yardımlar gerekli bölgeye gidiyor. Biz daha önce oraya yardım götürmesi için kargo uçağı kararı alarak uçağımızı Mısır'ın havaalanına indirmiştik. Önümüzdeki hafta Gazze'ye yardım götürmesi için bir gemi kaldıracağız. Şu an geminin malzemeleri tamamlandı. Sadece savaş olunca yardım yapmak aklınıza gelmesin. Filistin'e yılda toplam 100 TL yardım yapacaksanız. Savaş başlamadan her ay 10 TL yardım yapın, savaş başladığında sizin 100 TL yardımınız orada olsun. Gazze'liler Mescid-i Aksa'yı koruyor. Mescid-i Aksa'nın yıkılması, Ankara ve İstanbul'un yıkılması demektir. Mescid-i Aksa'yı korumak için, onu koruyanlara destek olmalıyız" diye konuştu.

Gazeteci yazar Abdurrahman Dilipak ise, "Yeryüzünün varisi olmak, açları doyurmaya memur olmaktır. Kardeşlerimize yardım edin, Allah size yüz katını versin. Bu dünyada yaptığınız ya da yapmadığınız, söylediğiniz ya da söylemediğiniz sözler için hesaba çekileceksiniz. Hayat boyu sürecek olan mücadeleye endeksli olmalıyız. Siz Allah'a söz veriyorsunuz. Mazlumlara yardım edin. Söz verdiğinizde, sözünüzde durun. Benim oğlum Dubai'de çalışıyor. Dubai'li vatandaşlar Türk olduğunu görünce ona sarılıp, 'bizim yapamadığımızı siz yaptınız' diyorlarmış. Türk toplumu olarak bu gelişen olaylara karşı sesinizi yükseltin ki, başbakanımız da sizi arkasına alarak sesini yükseltsin. Nitekim de öyle yapıyor. Sizden güç alarak ulusa sesleniyor. Kadınlarımız bu işe sahip çıkarak yardım konusunda kocalarını yönlendirsinler. Sigaraya verdiğiniz para, Gazze'ye yapılan yardımın 100 katı. İHH Derneği'nin yıllık bütçesi 50 milyon dolarsa, sigaraya yıllık harcanan para 10 milyar dolardır" diye konuştu.

 

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2009 Cuma 18:53:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?