3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Filistin'e destek, İsrail'e tepki

Bursa'nın İznik ilçesinde İsrail'in Gazze'de yaptığı vahşet protesto edildi.

İsrail ordusu tarafından Filistin'in Gazze şehrine halen devam eden saldırılardan dolayı binlerce Filistinli ölürken, İsrail'e bir bir tepki de İznik'ten geldi.

AK Parti, Saadet Partisi, Ülkü Ocakları, CHP gençlik kolları ile İmam Hatip Derneği, ıÜüİsrail'in Filistin'e düzenlediği saldırılar için bir araya gelerek, İznik Gençlik Grubu'nu kurdu.

Grup tarafından bugün düzenlenen Filistin'e destek mitingine yaklaşık 3 bine yakın kişi katıldı. İznik Gençlik Grubu tarafından düzenlenen miting, Filistin'de hayatını kaybeden Müslümanlar için Yeşil Cami'de gıyabi cenaze namazı kılınarak okunan dualar ile başladı. Namaz esnasında birçok kişi gözyaşlarına hakim olamadı. Binlerci kişi, cuma namazından sonra hükümet konağına doğru yürüdü.

Hükümet konağında toplanan halka hitap eden İznik Gençlik Grubu üyeleri, Filistin'de yaşanan vahşete ile ilgili şiirler okudu. Ayrıca grup üyeleri Filistin'de yaşanan vahşete Mısır'ın da ortak olduğunu belirtti. Gösteriler, yakılan İsrail bayrağı ile son bulurken, mitinge tüm siyasi partiler, sivil toplum örgütleri ve öğrenciler de destek verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2009 Cuma 22:40:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?