3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Filistin'e yardım kampanyası başlatıldı

Memur-Sen Sivas İl Temsilciliği ile bazı yardım kuruluşları, İsrail saldırılarının ardından Filistin halkı için yardım kampanyası başlattı.

Sendika binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Memur-Sen Sivas İl Temsilcisi Ömer Anlı, İsrail'in saldırılarını kınadığını söyledi. Sendika olarak daima mazlumun yanında olmayı ilke edindiklerini belirten Anlı, saldırıların ardından hemen protesto çalışmaları yaptıklarını belirtti.

Filistin halkına herkesin yardım etmesi gerektiğini ifade eden Anlı, "Cansuyu ve Deniz Feneri derneklerimizle, 350 bin üyeye sahip ülkemizin en yaygın ve örgütlü sivil toplum kuruluşlarından biri olan Memur-Sen, Gazze için önemli bir yardım kampanyası başlatıyoruz. Memur-Sen ailesine ve milletimize çağrımız bu yardım kuruluşlarımız aracılığıyla Gazzeli kardeşlerimizin yanında yer almaktır. Milletimiz, İsrail tarafından hayalet kente dönüştürülen Gazze'ye, bombaya karşılık yardım yağdırıyor, yağdırmaya da devam edecektir. Bu organizasyonla Gazze'ye umut verecek, yalnız olmadıklarını tüm dünyaya göstereceğiz. İsrail'in vahşet operasyonlarına karşı bizler, şefkat ve merhamet operasyonları düzenleyeceğiz" dedi.

Askeri harekatın durdurulması ve bölgede barışın sağlanmasını da isteyen Anlı, "Türkiye Cumhuriyeti Ortadoğu coğrafyasının en büyük, en güçlü merkezi olduğunun bilinciyle, İsrail Büyükelçimizi geri çağırmalı, İsrail'in Türkiye elçisi de istenmeyen adam ilan edilmeli. İslam Konferansı Örgütü (İKÖ) acilen özel gündemle toplantıya çağrılmalı, bölge devletlerinin İsrail'e karşı ortak tutum takınmasını sağlayacak diplomatik süreçler başlatılmalı. İsrail'le ilgili tüm askeri ve ekonomik işbirliği süreçleri sona erdirilmeli ve İsrail malları boykot edilmelidir. Filistin devleti ve halkına yönelik sosyo-ekonomik destek faaliyetleri gerçekleştirilmelidir. Biz biliyor ve inanıyoruz ki, kanlı elleriyle vahşet eylemleri üreten İsrail, insanlık vicdanının oluşturacağı büyük gücün kararlığıyla yok olacaktır. Şimdi dayanışma ve Filistin'e yardım zamanı diyor, Memur-Sen ailesini ve milletimizi bu kuruluşlar aracılığıyla yardıma çağırıyoruz" dedi.

Anlı, yardımların nakdi olarak kabul edileceğini ve toplanan paraların Filistin'e havale edileceğini kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2009 Pazartesi 16:38:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Garip IP: 88.254.54.xxx Tarih : 6.01.2009 08:38:06

Allah'u Teala sevabınızı kabul etsin ve artırsın.Sizleri ve yardımda bulunan değerli kardeşeleri tebrik ediyorum.