4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Filistinliler Erdoğan'ı unutmadı

Filistin Başbakan Yardımcısı ve Gazze Belediye Başkanı Refik Mekki, savaş sırasında en büyük desteğin Türk halkından geldiğini belirterek, "Türk halkı bizim öz kardeşimiz. Başbakan Erdoğan'ın desteğini ve Davos'taki çıkışını unutamıyoruz" dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'yi tarihi belediye binasında ziyaret eden Gazze Belediye Başkanı Refik Mekki, desteğinden dolayı Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti.
Gazze'de savaş başladığında ilk desteğin Türkiye'den geldiğini ifade eden Mekki,
"Biz oraya gelen ekiplerle ekmeğimizi bölüştük. Bizim sıkıntılarımıza ortak oldular. Türkiye halkının bizlerle olduğunu görmek bizi çok mutlu etti.

Türkiye halkını 'öz kardeş' olarak görüyoruz. Bu durum ilelebet devam edecek" dedi. Türkiye'nin 7'den 70'e her kesiminden ve özellikle sivil toplum kuruluşlarından yakınlık gördüklerini de dile getiren Mekki, Bursalıların da ilgi ve alakasından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye teşekkür ziyaretinde bulunduğunu söyledi.

"BAŞBAKAN ERDOĞAN'I UNUTMAYACAĞIZ"
Refik Mekki, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın Davos Zirvesi'nde yaptığı çıkışını savaş sebebiyle yaşanan elektrik sıkıntısına rağmen izlediklerini anlatarak, "Biz ilk kez bir devlet büyüğünden böyle büyük bir destek gördük. Bu tavır bizleri çok etkiledi, sevindirdi. Bunu ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı unutmayacağız. Mısır'dan da böyle bir tavır beklerdik ama onlar yapmadılar" diye konuştu.
Savaşın başlaması ile ilgili olarak da açıklama yapan Refik Mekki, kendilerinin halkın desteği ile iktidara geldiklerini, demokratik bir yapı ile Filistin halkının özgürlüğünün dışında hiçbir hedeflerinin olmadığını dile getirdi. ABD Başkanı Obama'nın Müslümanlık ile ilgili açıklamalarını da değerlendiren Mekki, yeryüzünde güzel gelişmelerin olmasını diledi.

BAŞKAN ALTEPE'YE TEŞEKKÜR
Bursa ziyaretinde Büyükşehir Belediyesi'nin hizmetlerini gördüklerini belirten Mekki, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin tecrübelerini kendileriyle paylaşmasını istedi. Mekki, "Bursa'da çok güzel ağırlandık. Başkan Recep Altepe'ye çok teşekkür ediyorum. İleride de yeniden beraber olmayı ve yardımlaşmayı istiyoruz" diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de açıklamasında Filistin'in kardeş ülke olduğunu söyledi. Başkan Altepe, "Türkiye ile Filistin yüzyıllarca aynı devlet çatısı altında yaşadı. Orada çok sıkıntılar yaşanıyor, insanların gördüğü zulüm bitmiyor. Bizler de onların sıkıntılarını paylaşıyoruz. Onlarla birlikte biz de üzülüyoruz" dedi. Türkiye'nin dış politika noktasında net bir tavırda olduğunu dile getiren Altepe, "Kardeş ülkelere desteklere devam edeceğiz.

Gazze bölgesine daha önce hiç gitmedik, bu vesileyle orayı da göreceğiz. Gazzelileri mutlu etmek bizi de mutlu edecektir. Gerçek kardeşlik o şekilde belli olur" diye konuştu. Başkan Altepe, Mekki'ye günün anısına çini vazo hediye etti. Refik Mekki de belediyesinin ambleminin bulunduğu bir tablo, Gazzeli kadınların işlediği bir pano ile zeytin ağacına üzerine Gazze haritasının işlendiği bir tabloyu Başkan Altepe'ye armağan etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2009 Cumartesi 10:58:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?