3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Film Festivali'ne görkemli final

ULUSLARARASI 4. BURSA İPEKYOLU FİLM FESTİVALİ'NE GÖRKEMLİ FİNAL

Uluslararası 4. Bursa İpekyolu Film Festivali, görkemli bir final gecesiyle sona erdi. Gecede en iyi film ödülleri sahiplerini bulurken, ünlü sanatçı Sertab Erener'in Bursa Mehter Takımı ile birlikte verdiği konser geceye damgasını vurdu.

Atatürk Kongre Kültür Merkezi'ndeki gece, kırmızı halı geçidi ve kokteylin ardından Festival Yönetmeni Ali Çalışır'ın konuşmasıyla başladı. Festivalin final gecesine Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Valisi Şahabettin Harput, çok sayıda oyuncu ve yönetmen ile protokol üyeleri katıldı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, festivalin her geçen yıl gelişerek ve büyüyerek yoluna devam ettiğini belirterek, "Türkiye'nin en genç film festivallerinden biri olmasına rağmen

festivalimiz zengin içeriği ve özgün yapısıyla Türk sinemasının önemli etkinlikleri arasına adını yazdırmayı başarmıştır. Doğu ile batıyı birleştiren tarihi İpek Yolu'nun Bursa durağında bir hafta boyunca 7'den 70'e her yaştan insanımıza ulaştık. Ücretsiz sinema kursları, paneller, söyleşiler ve sergiler gibi yan etkinliklerimizle dopdolu bir festival geçirdik. Bursa'nın yeni filmlerin çekimlerine de ev sahipliği yapmasını istiyoruz. Bu konuda her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu da belirtmek isterim"

dedi.

Bursa'nın her kente nasip olmayacak birçok güzelliği içinde barındırdığına işaret eden Başkan Altepe, "Bize düşen bu kentin güzellik ve özelliklerini en güzel şekilde koruyup açığa çıkartmak ve layık olduğu yere taşımaktır. Biz de bu bilinçle bir yandan tarihi ve kültürel mirasımızı korumaya çalışırken, diğer taraftan da kültürel ve sanatsal faaliyetlere destek vererek kentimizin gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. İpek Yolu Film Festivali işte bu desteğin en anlamlısıdır" diye konuştu.

 

ALTIN KARAGÖZ ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Festival kapsamında düzenlenen 'Uluslararası Altın Karagöz Uzun Metraj Film Yarışması'nda 'En İyi Film Ödülü', yapımını Fernando Sokolowicz'in üstlendiği Arjantin, Uruguay ve İtalya ortak yapımı 'Ressam (The Artist)' filmine verildi. 'Altın Karagöz' ödülünü almaya hak kazanan film, 40 bin dolar para ödülünün de sahibi oldu. Aynı kategoride 'En İyi Erkek Oyuncu' ödülünü 'Uzak İhtimal' filmindeki rolüyle Nadir Sarıbacak kazanırken; 'En İyi Kadın Oyuncu' ödülüne de 'Francesca' filmindeki rolü ile Monica

Birladeanu layık görüldü. 'En İyi Senaryo' ödülünü 'Ressam' filmiyle Andres Duprat'ın kazandığı yarışmada, 'En İyi Yönetmen' ödülü de 'Francesca' filminin yönetmeni Bobby Paunescu'nun oldu. Mirko Locatelli'nin 'Kışın İlk Günü (The First Day of Winter)' filmine 'Jüri Özel Ödülü'nün verildiği yarışmada, 'Orada ve Burada' filminin Sırp asıllı kadın oyuncusu Mirjana Karanovic de 'Jüri Özel Mansiyon' ödülünün sahibi oldu. 'Uluslararası Altın Karagöz Uzun Metraj Film Yarışması SİYAD Ödülü' ise yine 'Francesca'

filmine gitti.

Uluslararası Altın Karagöz Kısa Metraj Film Yarışması'nda Pau Camarasa'nın 'Ona' filmi 'En İyi Film' seçilerek, 'Altın Karagöz' ve 6 bin dolar para ödülünün sahibi oldu. Bu dalda 'Jüri Özel Ödülü' de 'Bir Avuç Kar için (For a Fistful of Snow)' filmi ile Julien Ezri'ne verildi. Türk sinemasını desteklemek ve gelişimine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen Ulusal Altın Karagöz Uzun Metraj Film Yarışması'nda 'En İyi Film' seçilen, Yamaç Okur, Nadir Öperli ve Enis Köstepen'in yapımını üstlendiği 'Bahtı Kara

(Dark Cloud)' filmi 'Altın Karagöz' ile 50 bin TL para ödülünü kazandı.

'Mommo-Kız kardeşim' filminin senaristi, yapımcısı ve yönetmeni Atalay Taşdiken yarışmada 'En İyi Yönetmen' seçilerek, 'Altın Karagöz' ve 25 bin TL para ödülünün sahibi oldu. 'En İyi Senaryo' ödülünün 'Bahtı Kara' filmi ile senarist ve yönetmen Theron Patterson'un olduğu yarışmada, 'En iyi Kadın Oyuncu' ödülünü 'Başka Dilde Aşk' filmi ile Saadet Işıl Aksoy alırken, 'En İyi Erkek Oyuncu' ödülü 'Bahtı Kara' filmindeki rolü ile Reha Özcan'a gitti.

'Mommo-Kızkardeşim' filmindeki rolüyle Elif Bülbül'ün 'Jüri Özel Ödülü'nü kazandığı yarışmada; 'Ulusal Altın Karagöz Uzun Metraj Film Yarışması SIYAD Ödülü'nü ise İlksen Başarır'ın yönettiği 'Başka Dilde Aşk' filmi aldı.

Ulusal Altın Karagöz Kısa Metraj Film Yarışması'nda 'En İyi Film' ödülü Pelin Aytemiz'in 'Unutma' filmine gitti. Aytemiz, 'Altın Karagöz' ve 9 bin TL para ödülünün sahibi oldu. Bu kategoride 'Jüri Özel Ödülü' de Hüseyin Bulut'un 'Vol' isimli filmine verildi. Pelin Aytemiz, Digital Film Academy'nin 1 yıllık eğitim bursunu kazanırken, Hüseyin Bulut da 6 aylık eğitim bursuna hak kazandı.

Ulusal Altın Karagöz Uzun Metraj Film Yarışması'nda 'En İyi Film' ödülünü kazanan 'Bahtı Kara' filminin ekibine Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ödülünü verdi.

 

SERTAB ERENER'İN MEHTER TAKIMI İLE DÜETİ BÜYÜLEDİ

4. Uluslararası Bursa İpek Yolu Film Festivali ödül törenine Türk Pop Müziği'nin güçlü sesi ünlü sanatçı Sertab Erener, beş şarkılık muhteşem konseriyle renk kattı. Erener'e Bursa Mehter Takımı da 'Ederlezi' ve 'Aaa' isimli şarkılarında eşlik etti. Görsel bir şölene dönüşen konser, sinemaseverler tarafından bol bol alkışlandı.

Festivalin final gecesine Türk sinemasına emek veren çok sayıda ünlü sanatçı katıldı. Ünlü oyuncu Selda Alkor, "Bursa festivali sinema dünyasına yeni bir renk getirdi. Umarım daha da gelişecektir. Türk sinemasında daha dikkatli olmak gerekir. Çok daha özel yapımlar ortaya koyulmalı ki Avrupa sinemasına yaklaşabilelim" dedi.

Geceye katılan genç oyuncu Yeşim Ceren Bozoğlu ise, "Bu festivale ilk kez geliyorum ve çok genç olmasına rağmen şehir halkf'Ressam' filmiyle Andres Duprat'ını tarafından bu kadar sahiplenilmesi çok güzel. Seçilen filmler ve halkın ilişkisi çok muhteşem. Son zamanlarda Türk sineması gerçekten atakta. Gelecek 10 yıl içinde Türk sineması çok iyi yere gelecek. Kültürel miras anlamında anlatacak çok hikayemiz var ve disiplinli şekilde bunu yapıt haline getirmek gerekir. Sinema yasası da çok önemli" diye konuştu.

Geceye İzzet Günay, Süleyman Turan, Nuri Alço, Fadik Sevin Atasoy, Cansel Elçin, Yetkin Dikinciler, Hakkı Kıvanç ve Engin Çağlar gibi çok sayıda sanatçı ile ünlü yönetmen ve senarist de katıldı.

ULUSLARARASI 4. BURSA İPEKYOLU FİLM FESTİVALİ'NE GÖRKEMLİ FİNAL
ULUSLARARASI 4. BURSA İPEKYOLU FİLM FESTİVALİ'NE GÖRKEMLİ FİNAL
ULUSLARARASI 4. BURSA İPEKYOLU FİLM FESTİVALİ'NE GÖRKEMLİ FİNAL
ULUSLARARASI 4. BURSA İPEKYOLU FİLM FESTİVALİ'NE GÖRKEMLİ FİNAL
ULUSLARARASI 4. BURSA İPEKYOLU FİLM FESTİVALİ'NE GÖRKEMLİ FİNAL
ULUSLARARASI 4. BURSA İPEKYOLU FİLM FESTİVALİ'NE GÖRKEMLİ FİNAL
ULUSLARARASI 4. BURSA İPEKYOLU FİLM FESTİVALİ'NE GÖRKEMLİ FİNAL
İHA
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2009 Cuma 23:35:01
Güncelleme :21 Kasım 2009 Cumartesi 10:20:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?