6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Film gibi kurtarma operasyonu

FİDYE İÇİN KAÇIRILAN İŞADAMINI, POSTACI KILIĞINDAKİ POLİS KURTARDI

İngiltere'deki Türk işadamının, haraç için aksiyon filmlerini aratmayacak şekilde hemşehrileri tarafından kaçırılmasının ardından alarma geçen Bursa polisi, zanlıların yerini sosyal paylaşım sitesi facebook sayesinde belirledi. Postacı kılığında, işadamının tutulduğu evin kapısını çalan gasp bürosu ekipleri, biri kadın 6 kişiyi gözaltına aldı. Bağırmaması için diline özel bir tıbbi malzeme damlatılarak zarar verilen mağdur işadamı, karşısında Türk polisini görünce sevinç gözyaşlarına boğuldu.

İddiaya göre 35 yaşındaki 2 çocuk babası Yusuf A., ağabeyi ile birlikte Londra'da küçük bir pazarlama şirketi kurdu. Kısa sürede işlerini büyüten ağabey-kardeş, ciddi paralar kazanmaya başladı. Bunu haber alan hemşehrisi Veli Y. (48) de soluğu İngiltere'de aldı. Eskiden tanığı işadamı Yusuf A.'yı 6 ay önce tehdit etmeye başlayan Veli Y., kısa süre içinde toplam 400 milyar lira haraç kesti. Hemşehrisinin ölüm tehditlerinden bunalan Yusuf A., izini kaybettirmek için Türkiye'ye geldi. Türk işadamlarının tanıtım dergisi için İstanbul, Beşiktaş'ta bir iş yeri tutan Yusuf A., tam işlerini rayına oturttuğunu düşünürken şüpheli Veli Y. adresini belirleyip yeniden peşine düştü. Zorla kaçırılan işadamı, Aksaray'daki bir eve götürülüp rehin alındı. Kabus dolu 4 günün ardından evden kaçmayı başaran Yusuf A., tekrar Londra'ya gitmek zorunda kaldı.

Bu kez izini kaybettirmek için ciddi bir plan yapan Yusuf A., kimsenin tahmin edemeyeceğini düşünerek Bursa'ya taşındı. Merkez Osmangazi ilçesi Kükürtlü Mahallesi'nde bir ev tutan Yusuf A., yaşadığı kabus dolu günleri unutmak için bir arkadaşlık sitesinden 'Sıla' nickli 26 yaşındaki Ülkü A ile tanıştı. Kız arkadaşıyla kısa sürede ilişkisini geliştiren Yusuf A., kızın sevgilisi Bilal İ. ile de tanışarak hep birlikte eğlenmeye başladı. Fakat ilerleyen günlerde Ülkü A. arkadaşı olan Yusuf A.'yı sosyal paylaşım sitesi facebooktaki arkadaşlık listesine ekledi.

Bu arada Veli Y., facebook üzerinden Yusuf A.'nın Ülkü A. ile arkadaş olduğunu görünce o da Ülkü A.'ya web sitesi üzerinden arkadaşlık isteği gönderdi. Ülkü A. ile karşılıklı konuşmaya başlayan Veli Y., yerini bir türlü öğrenemediği Yusuf A.'nın ortak arkadaşları olduğunu belirtti. Adamlarıyla birlikte Bursa'da gelen Veli Y., Ülkü A. ve sevgilisi Bilal İ.'yi de yanına alarak Yusuf A.'nın adresini öğrendi.

 

AĞABEY İNGİLTERE'DEN 155'İ ARADI

Bunun üzerine Veli Y., yeğeni ve iki adamı ile birlikte evini bastığı Yusuf A.'yı silah zoruyla tekrar kaçırdı. Veli Y., Bursa'da bir yer bulamayınca Yusuf A.'yı Ülkü A.'nın Küçükbalıklı Mahallesi'ndeki evine götürdü. 4 gün boyunca akıl almaz işkencelere maruz kalan işadamın dilini tıbbi bir malzeme damlatıp eriten şüpheliler, para koparmaya çalıştı. İki adet boş senet imzalattıkları Yusuf A.'nın İngiltere'deki ağabeyini de arayan şüpheliler, işadamını bırakmak için 307 bin euro para isterken, polisin aranması halinde kardeşini öldürecekleri tehdidinde bulundu.

Duydukları karşısında şoke olan ağabey, İngiltere'den Türk 155 Polis İmdat telefonunu arayarak durumu anlattı. Alarma geçen gasp bürosu ekipleri, kaçırılan Yusuf A.'nın son olarak facebook adresine eklediği Bursalı Ülkü A.'nın yanında olabileceğini belirledi. Ülkü A.'nın Küçükbalıklı Mahallesi'ndeki evinin kapısını çalan polisler, kaçırılan işadamının öldürülme riskine karşı ellerine bir zarf alıp kendilerini postacı olarak tanıttı. "Telefonda bir arızanız belirlendi. Hatlarınızı kontrol edeceğiz" diyerek içeri giren gasp bürosu polisi, evin içinden inleme sesleri duyunca operasyona start verdi.

 

KARŞISINDA TÜRK POLİSİNİ GÖRÜNCE SEVİNÇ GÖZYAŞLARI DÖKTÜ

Evde yapılan şok baskında şüpheliler Veli Y., adamları Murat T. (36), Kadri Y. (28) ve Ülkü A. (26) gözaltına alındı. Karşısında polisi gören işadamı Yusuf A., sevinç gözyaşları dökmeye başladı. Operasyonu derinleştiren ekipler Ülkü A.'nın sevgilisi Bilal İ. (38) ile Veli Y.'nin yeğeni Erkan Y.'yi (24) de Gençosman Kavşağı'nda bir araç içinde yakaladı. Bilal İ.'nin üzerinde mağdur işadamına zorla imzalatılan iki adet boş senet ele geçirildi.

Nefes kesen operasyon kapsamında gözaltına alınan toplam 6 kişi, "zorla senet imzalatmak, kişiyi özgürlüğünden yoksun bırakmak, işkence ve tehdit" suçlarından adliyeye sevk edildi.

FİDYE İÇİN KAÇIRILAN İŞADAMINI, POSTACI KILIĞINDAKİ POLİS KURTARDI
FİDYE İÇİN KAÇIRILAN İŞADAMINI, POSTACI KILIĞINDAKİ POLİS KURTARDI
FİDYE İÇİN KAÇIRILAN İŞADAMINI, POSTACI KILIĞINDAKİ POLİS KURTARDI
İHA
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2010 Perşembe 10:17:03
Güncelleme :13 Mayıs 2010 Perşembe 12:24:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?