3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Fırıncılara destek ödülü

Bursa Valiliği, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği (BESOB) ve Fırıncılar Odası iş birliği ile gerçekleştirilen 'Bir ekmek de sen koy sepete' kampanyasına destek veren fırınlar ödüllendirildi.

BESO binasındaki törende konuşan Bursa Valisi Şahabettin Harput, yardımlaşmanın ülkemizin geçmişinden gelen bir kültür olduğunu belirterek, "Eğer birileri hastalık, yoksulluk içerisinde yaşıyor, diğer taraftaki insanlar da sefa sürüyorlarsa, burada bir yanlışlık vardır. Ancak bizim ülkemizde, bizim kültürümüzde böyle birşey yok. Sizler çok hayırlı bir işe imza attınız.

Gelen insanları geri çevirmediniz. Durumu iyi olan vatanadaşlarımızı bu kampanya için duyarlı olmaya davet ediyorum. Fırından 2 ekmek alıyorsanız, 3 ekmek parası bırakın. O diğer ekmeği de sizden sonra gelecek fakirler alabilsin. Bu noktada fırını arkadaşlara da bir uyarıda bulunmak istiyorum. Sakın biri gelip ekmek istediğinde "ya bugün kimse para bırakmadı vermeyeceğim" demeyin. Siz verin, gelin ben size açık çek vereyim. Hesabını, herşeyini ben karşılarım" dedi.

BESOB Başkanı Arif Tak ise, Peygamber Efendimizin "Komşusu açken tok yatan bizden değildir" buyurduğunu hatırlatarak, "Yaklaşık 100 kadar fırıncı arkadaşımız bu kamkpanyaya katıldı ve 13 milyon ekmeği ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı. Maddi manevi destek olduğunuz için sizlere çok teşekkür ediyorum. Eve giderken "Cebimde para yok, ekmek alamayacağım" diye düşünenler bir fırına girip, ekmeklerini alarak evlerine gidiyorlardı. Ekonomik sıkıntıların yaşandığı bugünlerde bu hayırlı işi giyim, yiyecek gibi şeylerde de başlatmamız gerekiyor. Toplumumuz hayırlı işi gerçekten çok seviyor" diye konuştu.

Fırıncılar odası başkanı Galip Andıç ise, kampanyanın 3 yıldır devam ettiğini, bir günde ortalama 10 bin ekmek dağıltını ve fırıncılara çok teşekkür ettiğini söyledi. Kampanyaya katılan fırıncılara Vali Şahabettin Harput teşekkür belgesi taktim etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2009 Perşembe 17:21:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?