5
Mayıs
2024
Pazar
BURSA

Fırtına uçurdu

Bursa’da dün geceden beri etkili olan şiddetli fırtına kentte hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Yüzden fazla kişinin zehirlenmesine, binlerce telin kopmasına neden olan ve saatteki hızı 80 kilometreyi aşan lodos nedeniyle, vatandaşlar yürümekte büyük güçlük yaşadılar.

Bazı vatandaşlar lodos sebebiyle yere düşerken, kimileri de metrelerce geri sürüklendi.
Fırtına özellikle, Uludağ’ın eteklerindeki semtlerde bulunan vatandaşlara zor anlar yaşattı. Kaplıkaya Mahallesi’nde çocuğuyla su doldurmaya giden yaşlı bir kadın fırtınanın azizliğine uğradı. Ellerinde pazar arabası bulunan anne ve oğlu fırtınadan etkilenmemek için birbirlerine sarıldılar. Bir ara yere oturup korunmaya çalışan anne oğul yeniden harekete geçince, yaşlı kadın pazar arabasıyla birlikte kaldırımda yere düştü.

Öte yandan, kaldırımda yürüyen iki kadın da güçlükle ilerlemeye çalıştılar. Vatandaşlar fırtınanın geri götürmesine karşı birbirlerine tutanarak korunmaya çalıştılar.

Tedaş ekipleri ise, gün boyunca kopan elektrik tellerine yetişmeye çalıştılar. Çok sayıda evin ve işyerinin çatısı uçtu, bazı ağaçlar köklerinden söküldü.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2005 Pazartesi 15:06:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?