5
Mayıs
2024
Pazar
BURSA

Fırtınadan Yeşil Cami'de nasibini aldı

Bursa’da 3 gündür etkili olan şiddetli lodos, şehrin sembolü olan tarihi mekanları da yıpratıyor.
Bursa’nın en çok ziyaret edilen mekanlarından İznik çinileri ile ünlü tarihi Yeşil Cami’nin çatısındaki kurşunlar yerlerinden sökülerek etrafa saçıldı.

Bir yağmur halinde binanın iç tarafına su geçmesine yol açacak bu bozukluğun giderilmesi için Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün yardımı bekleniyor. Caminin batı tarafında yaklaşık 200 metrekarelik bir alandan sökülen kurşunlar, caminin bahçesine düştü. Halen kurşunların şiddetli rüzgar ile parça parça aşağıya düşmesi cami cemaatini de tehdit ediyor. Yeşil Cami İmam Hatipleri, cami bahçesinde tavana yakın kısmı cemaatin geçişine kapatarak bahçeyi kullandırmaya başladılar.

Yeşil Camii cemaati, tarihi caminin içerisindeki hat ve süsleme için kullanılan 600 yıllık İznik Çinileri’nin caminin su alması halinde tanınmaz hale gelmesinden endişe ettiklerini söylediler. Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün konuya hassasiyet gösterip, kısa sürede yoğun yağış almadan kurşun tamiratını yaptırmasını talep eden vatandaşlar, tarihi caminin iyi bir tamirat ile uzun yıllar orjinal çinileri ile hizmet vermeye devam edeceğini bildirdiler. Bu arada tarihi caminin minaresindeki eski aleminde yan yatması sebebiyle paratoner vazifesini göremediğine dikkat çekildi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2005 Salı 16:01:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Seçil Kotra IP: 81.214.34.xxx Tarih : 27.05.2006 20:51:20
Yorumdan çok, şimdiki durumu ve Vakıflar Bölge Müdürlüğünün bu konudaki çalışmalarını merak ediyorum.Zira bu çok değerli eserin korunması, tarihimize sahip çıkmak adına çok önemli.İnşallah onarım çalışmaları başlamışıtır.Birde Bursaya geldiğim zaman Yeşil Cami'de herhangi bir görevliyle karşılaşamamak çok üzücüydü......