2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Fıskiye ve Hoyrat çeşmeleri

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Merinos, Orhaneli ve Esentepe batçık kavşaklarının üst kısımlarındaki yeşil alanlara yaptırdığı 45 ve 20 metrelik 3 su fıskiyesi açıldı.
 
Bunların haricinde, Beşevler kavşağı ve Geçit'teki fıskiyeler de bir hafta sonra devreye girecek. Büyükşehir Belediyesi, ayrıca Orhangazi Parkı, Santral Garaj ve Kestel kavşaklarına da fiskiyeli havuz yaparak, Bursa'ya su ağırlıklı bir manzara getirecek. Başkan Hikmet Şahin, Evliya Çelebi'nin "Velhasıl Bursa sudan ibarettir" tabirini kullandığını hatırlatarak, "Merinos kavşağında havuzun ortasında tam su küresi ile her dört kenarında kademeli olarak alçalan hareketli su küreleri bulunmaktadır. Oluşacak su perdesi üzerinde meydana gelecek görüntüler, özellikle akşamları ışığın gücü ile havuzların yanından geçenler tarafından ilgi ile izlenecek. Gün içerisinde değişik figürlü su gösterileri izleyenleri rahatlacak. İtfaiye araçlarının da su ihtiyaçlarının karşılanabileceği havuzlarla, Yeşil Bursa'nın su şehri olma özelliği artık daha fazla fark edilecek" diye konuştu.
 
Başkan Hikmet Şahin, bir gazetecinin, şehirde vatandaşların içebilecekleri hayrat çeşmelerinin yapımı ile alakalı soruya da, "Hayrat çeşmelerimiz var. Sayılarını daha da arttıracağız. Bu konuda da çalışma yapacağız" cevabını verdi.
İHA
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2006 Salı 14:09:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?