4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Fıstık çamları yandı

Bursa'nın Orhangazi ile Gemlik ilçeleri arasındaki Karsak boğazında çıkan yangında yaklaşık 1 hektarlık fıstık çamı ormanı kül oldu.

Edinilen bilgiye göre, Karsak boğazındaki fıstık çamı ormanında yangın çıktı. Bursa-İstanbul Karayolu kenarındaki ormana doğru hızla ilerlemeye başlayan yangına Orhangazi, Gemlik, Bursa Büyükşehir Belediyesi itfaiyeleriyle orman ekipleri ve bölgedeki fabrikaların itfaiyeleri müdahale etti. Rüzgarın da etkisiyle hızla ilerleyen alevler, ekiplerin yaklaşık yarım saat süren çalışmalarıyla kontrol altına alınabildi.

Ekiplerin söndürebilmek için yoğun çaba sarf ettikleri yangın, kontrol altına alınmasına rağmen rüzgar sebebiyle bazı noktalarda yeniden başladı. Ekipler bir yandan soğutma çalışması yaparken, bir yandan da yeniden alevlenen noktaları söndürdü. Olay yerinde geniş güvenlik önlemi alan jandarma ekipleri, Bursa-İstanbul yolu trafiğini tek şeride düşürdü. Trafik akışının kontrollü olarak yapıldığı yolda araçlar, zaman zaman beklemek zorunda kaldı. 1 hektarlık ormanı kül eden yangına bir araçtan atılan sigarının neden olduğu sanılıyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2009 Cumartesi 14:12:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?