4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Folklor Merkezi'ne görkemli açılış

Bursa Tuna Mahallesi Folklor Eğitim Merkezi Gençlik ve Spor Kulübü Derneği coşkulu bir törenle açıldı.

Dernek Başkanı Harun Ayvaz açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Dedelerimiz buraya göç ederken çok büyük sıkıntılar çekti. Annelerini babalarını kaybetti. Ama acılarını içlerine atarak, bizleri bugünlere getirdiler. Gençlerimize kültürümüzü, örfümüzü ve adetimizi öğretmek istiyoruz. Aynı zamanda bu gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutarak, bilgili, yetenekli ve kültürümüze sahip çıkan bir nesil yetiştirme çabasındayız. Derneğimizi bunun için kurduk" dedi.

Kosova Üsküplüler Derneği Başkanı Recep Gündüz ise, "Türk bayrağı Kosova'da meydana geldi. Ezan, İstanbul'dan önce Kosova'da okundu. Kosova, Bosna Hersek ne kadar ayakta durursa, İstanbul o kadar ayakta durmayı başarır. Bizim kurmuş olduğumuz dernek sayesinde aynı aileden ayrı düşen insanlar tekrar bir araya geldiler. Böyle yararlı işler yapmak amacıyla dernek kuran bütün herkese teşekkür ediyorum. Sizler derneğe üye olun, başkanı destekleyin ve derneğinize sahip çıkın" diye konuştu.

Geceye siyasi parti üyeleri, sivil toplum örgütleri ve mahalle sakinleri katılırken, yöresel müzikler eşliğinde oyunlar oynandı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2009 Salı 11:13:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?