3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Fomara mitinglere kapatıldı

BURSA'DA 25 YILDIR KULLANILAN MİTİNG ALANI DEĞİŞTİRİLDİ

Bursa'da, Yeşil Bursam Derneği’nin yaptığı başvuru üzerine Şehreküstü kavşağı mitinglere kapatıldı. Bursa’nın yeni miting alanlarındaki birinci derecedeki merkez Gökdere Kavşağı, ikinci merkez ise Kent Meydanı önü olarak belirlendi.

Bursa’da 25 yıldır devam eden miting alanı değiştirildi. Yeşil Bursam Derneği’nin geçtiğimiz Kasım ayında Bursa Valiliği ile Büyükşehir Belediye Başkanlığına yaptığı başvuru üzerine İl İdare Kurulu kararıyla Fomara Meydanı mitinglere kapatıldı.

Bu kararın alınmasında en büyük gerekçe ise, Cumhuriyet Caddesi’nde başlayan tramvay çalışmaları oldu. Cumhuriyet Caddesi’nin araç trafiğine tamamen kapatılması, kent içi trafik akımının ise Haşim İşcan Caddesi’ne kaydırılması bu kararın alınmasında etkili oldu. Yeni yapılanmada Bursa’nın birinci derecedeki miting alanı olarak Gökdere Kavşağı belirlendi. İkinci derece miting alanı ise Kent Meydanı önü oldu.

Yeşil Bursam Derneği Başkanı Muharrem Karabulut, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamasında, Fomara Kavşağı’nda yapılan her mitingde Bursa’nın sıkıntı yaşadığını, başta ulaşım olmak üzere hem ticari hem de turizm acısından büyük zararlar görüldüğü görüşünü tekrarladı. Mitinglerin Gökdere Meydanı ve Kent Meydanı’nda yapılması kararına tam destek verdiklerini belirten Karabulut şöyle konuştu;

“Bursa, gerek nüfusu, gerekse araç sayısı bakımından 25 yıl öncesine göre yüzde iki oranlı bir gelişme sergiledi. Daha önceleri Fomara Meydanı’nda yapılan mitingler, kent içi ulaşımı ve günlük yaşantıyı pek fazla etkilemiyordu. Fakat son beş yıldır, Fomara’da yapılan her miting Bursa için sıkıntılı olmaya başladı. Konunun çözümü için bizlerde Yeşil Bursam Derneği olarak kent yöneticilerimize bazı önerilerde bulunduk. Öncelikle Fomara Meydanı’nın mitinglere kapatılması istedik.

Başta sayın valimiz olmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanımız, siyasi partilerimizin il başkanları ve sendikalarımızdan pek çoğu bu önerilerimize destek verdiler. Bizler, miting merkezi olarak Merinos’u da önerilerimiz arasında sıralamıştık. Merinos AÜtatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nin Merinos Karakolu’nun arkasında kalan kesiminin bu iş için ideal olacağını söylemiştik. Ama, hem tabi bitkiler hem de yürüyüş yolu ve toplanma merkezleriyle olan uzaklık nedeniyle bu önerimiz şimdilik askıya alındı. Timsah Arena Stadının yapılmasının ardından mevcut Atatürk Stadımız Bursa’nın yeni toplantı ve gösteri merkezi, miting alanı olacak. Bu nedenle, Bursa’nın kör düğüm haline gelmiş olan bir sorununu çözmenin mutluluğu içindeyiz. Başta Emniyet Müdürlüğümüz olmak üzere bütün kent yöneticilerine derneğimiz adına ve Bursa adına teşekkür ediyorum.”

BURSA'DA 25 YILDIR KULLANILAN MİTİNG ALANI DEĞİŞTİRİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2011 Salı 15:34:03
Güncelleme :26 Ocak 2011 Çarşamba 02:03:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?