2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

'Fotoğraf Günleri'ne rekor katılım

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 16.’sı düzenlenen Fotoğraf Günleri kapsamında açılan sergileri yaklaşık 30 bin kişi gezdi.
 
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin 20 Kasım Pazartesi günü başlayan 16. Fotoğraf Günleri, yarın sona eriyor. Dünyaca ünlü fotoğrafçı Ara Güler’in sergisi ve söyleşisiyle değer, ulusal ve uluslararası fotoğrafçıların eserleriyle renk kattığı 16. Bursa Fotoğraf Günleri, geçtiğimiz yıllardan farklı etkinliklerle Bursalıları fotoğraf sanatıyla buluşturdu. 6 serginin açıldığı, 12 gösteri ve 2 söyleşinin yanı sıra fotoğraf sanatının sevdirilmesi, özendirilmesi ve etkinliğe katılımı artırmak amacıyla foto-blok ile öğrencilere yönelik uygulamalı eğitimler de amacına ulaştı. Vatandaşlar, Bursa’nın sembollerinin yer aldığı foto-blokların Kent Müzesi gibi yerlerde sabit olmasını, öğrencilerde fotoğrafçılık kurslarının devam etmesini istedi.
 
Lübnanlı çocuklara destek olunması amacıyla 100 fotoğraf sanatçısının çocuk fotoğraflarından oluşan “Bir damla da siz olun” sergisinde de 10 bin YTL’ye yakın bağış toplandı.

Bursa’da görev yapan gazetecilerin Festival ile Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’nda çektikleri fotoğraflardan oluşan sergiyi gezenler de, eserlerin organizasyonların coşkusunu kendilerine bir kez daha yaşattığını dile getirdiler.
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, 16. Fotoğraf Günleri’nin beklediklerinden daha büyük ilgi görmesindeki memnuniyetini dile getirirken, düzenledikleri etkinliklerin içeriğini zenginleştirerek, Bursalıların kültür ve sanata olan ilgisini artırdıklarını söyledi.
İHA
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2006 Çarşamba 17:37:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?