4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Fotoğraflarıyla Türkiye'yi tanıtacak

AMERİKALI GRAFİKER FOTOĞRAFLARIYLA TÜRKİYE'Yİ TANITACAK

Yaklaşık 7 yıldır Türkiye'de yaşayan Amerikalı Grafiker Kerry Lammi, fotoğraflarla Türk insanının yardımseverliği ve misafirpereverliğini anlatan kitap hazırlamak için kolları sıvadı.

Doğa-Der'in misafiri olarak 3 haftalık Tayland gezisinde çektiği 150 fotoğrafı, Bursalılarla paylaşan ABD vatandaşı Kerry Lammi, Türkiye'nin en büyük zenginliğinin insanları olduğunu belirterek, Türkiye'yi evi gibi gördüğünü söyledi. 1991 yılında Amerika'da fotoğrafçılık üzerine yaptığı yüksek lisansın ardından şimdiye kadar 7 ülkeyi gezdiğini kaydeden Lammi, Türk insanının misafirperverliğini Amerika'da duyurmak istediğini kaydetti.

Amerikalılar'ın Türk insanına ön yargılı baktığını ifade eden Lammi, "Her ülkede insanlar ön yargılı. Amerika'da 'Niye Türkiye'ye gidiyorsun? Orası tehlikeli değil mi?' diyorlar. Ben buna karşıyım. Türkiye'ye geldiğimde sanki evime gelmiş gibi hissediyorum. Türkiye'den misafirperverliği ve yardımseverliği öğrendim" dedi.

FOTOĞRAFLARLA TÜRKİYE'Yİ ANLATACAK

Amerikalı arkadaşlarına mutlaka Türkiye'ye gelmelerini önerdiğini söyleyen Lammi, Türkiye'yi fotoğraflarla anlatmak istediğini kaydetti. Kitap hazırlamayı planladığını ifade eden Lammi, fotoğraf ağırlıklı olan eseriyle Türkiye'yi Amerika'da tanıtmayı hedeflediğini dile getirdi. Lammi, "Türkiye çok güzel bir ülke. Türkiye'nin en büyük zenginliği insanları. Ben Türk insanını anlatmak istiyorum. Amerikalı arkadaşlarıma 'Türkiye'ye gel' demek istiyorum. Bu yüzden fotoğraflarımı bir kitapta toplamak istiyorum. Bursa'nın İnegöl ilçesindeki bir köy insanının günlük hayatıyla ilgili fotoğraflar çekmeye başladım. Bu kitap için uzun zaman gerekli. Türkiye bana çok şey kazandırdı. Türkiye'ye borçluyum" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2009 Cuma 10:49:03
Güncelleme :20 Kasım 2009 Cuma 10:58:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?