1
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Fransa'ya Grup Laçin protestosu

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Ramazan etkinliklerinde sahne alan Grup Laçin sanatçılarından Teoman Dalcı, sözde Ermeni soykırımının inkarını suç sayan yasa teklifini oylayacak olan Fransa'yı kaşık şovla kınadı.
 
Büyükşehir Belediyesi'nin Temaşa-i Ramazan etkinliklerinin 17. gününde Orhangazi Parkı, Türk Halk Müziği'ni kendilerine has tarzlarıyla geniş kitlelere sevdiren Grup Laçin'i ağırladı. 1.5 saatlik konser boyunca hareketli parçalarla meydanı dolduran 7'den 70'e herkesi oynatan grup, 'Fidayda', 'Bekar gezelim', 'Sevdalım' ve 'Ayşelerin Ayşesi' parçalarını izleyicilerle birlikte seslendirdi. Konser boyunca çok sevilen halk ezgilerini kendilerine has yorumlarıyla sunan grup, üstün performans ve sempatik hareketleriyle hayranlarının gönlünü bir kez daha fethetti.
 
Son 6 ayda 3'üncü kez Bursa'da konser verdiklerini belirten grup solisti Hakan Alkar, her konsere katılımın bir öncekinden daha çok olduğunu büyük bir mutlulukla gözlemlediklerini belirterek, "Bizi 6 ayda 3'üncü kez sizlerle buluşturan Büyükşehir Belediye Başkanımız Hikmet Şahin'e hem sizin hem de kendi adımıza şükranlarımı sunuyorum" dedi.
 
Grup üyelerinden Teoman Dalcı ise, konserin son bölümünde sözde Ermeni soykırımının inkarını suç sayan yasa teklifini oylayacak olan Fransa'yı, "Ermeni soykırımı diye bir şey yoktur. Bunu onaylayanı bizde kınıyoruz" şeklindeki sözlerinin ardından ağzını kaşıkla kapatıp, diğer kaşıkla da ritim tutarak protesto etti. Alanı dolduran vatandaşlar da protestoya alkışlarla katıldı.
İHA
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2006 Çarşamba 14:03:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?