3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Freni boşalan kamyonetin ezdiği genç kız öldü

Bursa'nın Mustafakemalpaşa İlçesi'nde, freni boşalıp geri geri gelen kamyonet, komşularının düğününe giden 21 yaşındaki Ayşe Pınar'ın ölümüne, 55 yaşındaki Raşide Akbulut'un da yaralanmasına neden oldu.

Kaza, dün saat 20.30 sıralarında Hamidiye Mahallesi Çağlayan Sokak'ta meydana geldi. Kenan B., rampa yukarı park ettiği 16 EBT 91 plakalı kamyonetini çalıştırıp ilerlemek istedi. Ancak bu sırada freni boşalan kamyonet rampadan aşağı hızla geri geri gitmeye başladı. Komşularının düğüne giden Ayşe Pınar ile Raşide Akbulut, üzerlerine gelen kamyoneti görünce paniklediler ve bir evin kapalı olan kapı aralığına girdiler. Kontrolden çıkan kamyonet, iki kadının durduğu duvara çarptıktan sonra durabildi. Kazada ağır yaralan Pınar ve Akbulut, çevredekiler tarafından 100 metre uzaklıkta bulunan Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Durumları ağır olan ve Bursa'ya sevk edilmek istenen yaralılardan Ayşe Pınar, yolda yaşamını yitirirken, Raşide Akbulut Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Kaza sonrası öfkeli kalabalığın tepkisini çeken sürücü Kenan B., kaçarak İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne sığındı. İfadesi alınan Kenan B., ‘dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu ölüme ve yaralamaya neden olmak’ suçundan adliyeye sevk edilecek.


DHA
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2007 Pazartesi 16:33:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ülgen mandar IP: 88.250.161.xxx Tarih : 22.08.2007 15:18:21
bence şoförlerimizin daha dikkatli olması gerekiyo tabi buna biz yayalarda yardımcı olmalıyız.ailesine allah sabırlık versin.başı sağolsun genç kızın ailesinin.