6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Futbol keyfi başlıyor

FUTBOL KEYFİ BAŞLIYOR

Bursa'da, Osmangazi Belediyesi, Rumeli Dernekleri Federasyonu (RUDEF) ve Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği'nin (BTTDD) ortaklaşa düzenleyeceği futbol turnuvası için geri sayım başladı.

Rumeli-Balkan ülkeleri ile kültürel, sportif anlamda tanışma ve kaynaşmayı sağlamak, ülkelerarası dostluk ve barışa katkıda bulunmak için gerçekleştirilecek olan futbol turnuvası için geri sayım başladı. Sukay Park'ta basın toplantısı düzenleyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, belediye olarak daha önce spor faaliyetlerine hem ulusal, hem uluslararası sahada katkı sağladıklarını ifade etti. Dündar, "Rumeli-Balkan Ülkeleri Futbol Turnuvası'na 10 ülkeden katılacak olan futbol takımları, bir hafta

boyunca Bursa'da kalacak. Bursa'nın tarihi ve doğal zenginliklerini görme imkanı bulacaklar. Bu turnuva ile Türkiye ve Bursa'nın başka ülkelerle bağlarının güçleneceğine ve bölgesel iş birliğinin artacağına inanıyorum. Turnuva sonraki yıllarda da devam edecek" dedi.

Turnuvaya, ülkelerinin profesyonel liginde mücadele eden takımların katılacağını belirten Dündar, Türkiye'den Bursaspor ve Rumeli Karması, Makedonya'dan Sloga, Kosova'dan Gjilani, Bulgaristan'dan Lokomotiv Plovdiv, Kararadağ'dan Decic ve İbar, Arnavutluk'tan Elbasani, Kosova'dan Vushtrii, Bosna-Hersek'ten Sarajevo takımlarının altyapılarında oynayan 1994-1995 doğumlu sporcuların katılacağını söyledi.

13 Haziran'da başlayacak olan turnuva, A ve B Grubu olmak üzere 5'erli 2 Grup halinde yapılacak. Grup maçları sonucunda ilk 2'ye giren takımlar Yarı Final karşılaşmasında çapraz eşleşme ile maçlarına devam edecek. Gruptan çıkamayan takımlar ise sıralama maçları yapacak. Turnuva 1 hafta sürecek ve takımlar Merinos stadyumunda 19 maç, İnegöl, Yenişehir, Mudanya, Orhangazi ilçelerinde toplamda maç yapacaklardır. Grup maçlarında günü dinlenerek geçiren takımlar Bursa'nın tarihi ve kültürel mekanlarını

gezecek. Maçlar 35'er dakika 2 devre halinde oynanacak.

Toplantıya RUDEF Başkanı Şuayip Toprak ve BTTDD Bursa Şubesi Başkanı Hakan Çavuşoğlu da katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2010 Perşembe 13:56:00
Güncelleme :10 Haziran 2010 Perşembe 20:12:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?