3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Futbolcular öğrencilerle buluştu

Turkcell Süper Lig'de UEFA Kupası hedefini sürdüren ve pazar günü oynanacak Gaziantepspor maçı hazırlıklarına başlayan Bursaspor moral depoluyor.

Yeşil-beyazlı ekibin oyuncularından Krita, Shin Young Rok, Muhammet Demir ve Ozan İpek, Özel İnal Ertekin Okulu öğrencileri ile bir araya geldi.
Özel İnal Ertekin Okulu'nun konferans salonunda düzenlenen sohbet toplantısına çok sayıda öğrenci katılırken, öğrenciler sorularıyla futbolcuları terlettiler. Bursaporlu futbolcular özellikle Gaziantepspor maçında taraftarlardan destek beklediklerini belirttiler. Bursaspor'un Güney Koreli futbolcusu Shin Young Rok, Bursa'da olmaktan çok mutlu olduğunu dile getirerek, "Bursaspor'a gelmeden önce burasını çok iyi anlattılar. Şehrin, takımın ve özellikle de taraftarın ne kadar iyi olduğu yönünde bilgiler verdiler.

Buraya gelirken çok büyük sorunlar yaşadım. Ancak Bursaspor'a imza attıktan sonra üzerimden büyük bir yük kalktı. Türkiye'de en çok yemekleri sevdim. İnanılmaz bir lezzeti var. Çok az bir uyum problemim kaldı. Onu da en kısa zamanda atlatarak, Bursaspor'da daha etkili bir konuma geleceğim. UEFA Kupası'na gitme şansımız Trabzonspor maçından sonra daha da zorlaştı. Ancak hala bir ümidimiz var ve biz elimizden geleni yaparak, gitmek istiyoruz" dedi.

Türkçe'yi öğrendiği için öğrencilerden alkış toplayan ve tebrikler alan Romen futbolcu Krita ise, "Bursaspor'a gelmeden önce Samsunspor, Gaziantepspor, Ankaragücü gibi takımlarda oynadım. Ancak hiçbir takım, Bursaspor kadar ateşli bir taraftara sahip değil. Bursaspor'u tercih etmemin sebepleri arasında taraftar etkeni de var. Futbol, dışardan göründüğü kadar kolay bir oyun değil. Gerçekten çok zor. Özellikle de Turkcell Süper Lig'de mücadele ediyorsanız bu zorluk katlanıyor. Çünkü mücadele ettiğimiz lig zor. Ceza sahası dışından vurduğum şutları kaleyi gördüğüm an gerçekleştiriyorum. Futbolda güzel olan da budur. Siz de öyle yapmalısınız. Kaleyi gördüğünüz anda şutunuzu atmalısınız. Bursa'da en çok sevdiğim şey kebap. Antrenmanlara ve maçlara çıkmadan önce mutlaka yiyiyorum. Çok lezzetli" diye konuştu.

Bursaspor'da yaşadığı sakatlıklardan dolayı pek fazla forma şansı bulamayan genç futbolcu Muhammet Demir de çok zorlu bir ligde mücadele ettiklerini söyleyerek, "Bursaspor'da oynamak kolay değil. Sakatlıklar yüzünden sıkıntılar çekiyorum. Sakatlıklardan kurtulabilirsem, performansımın daha üst seviyelere geleceğine inanıyorum. Bülent Korkmaz çok iyi bir hocaydı. Biz de kalsaydı, bu başarıyı yine elde ederdik diye düşünüyorum. Ancak Ertuğrul Sağlam da Türkiye'nin en iyi hocalarından biri. Çalıştırdığı takımlarla elde ettiği başarılar ortada. Biz de onunla birlikte başarıdan başarıya koşmak isityoruz" şeklinde konuştu.

Yeşil-beyazlı takımda son zamanlarda yakaladığı forma şanslarını iyi değerlendiren ve taraftarın takdirini kazanan Ozan İpek ise, "Bursaspor'a yeni geldim. Ertuğrul Sağlam'dan önceki teknik direktörlerle çalışmadım. Nasıl olduklarını bilmiyorum. Ancak onlar da Türkiye'deki iyi hocalardan bazıları. Bucaspor'dan sonra buraya geldim. Turkcell Süper Lig'de oynamak çok güzel. Gerçekten de çok zor bir lig. Trabzonspor maçında haksız bir şekilde yenildiğimizi düşünüyorum. Kör olan insan bile o pozisyonda ne olduğunu görürdü" dedi.
Panelin ardından futbolcular öğrencilere imza dağıtırken, okul yetkilileri menajer Adil Çenkçiler'e 'teşekkür yazısı' takdim etti. Öğrencilerin yoğun ilgisinden dolayı zor anlar yaşayan futbolcular, tezahüratlar eşliğinde okuldan ayrıldılar.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2009 Cuma 10:15:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?