6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Gandi’nin yankesicileri organize çıktı

GANDİ'Yİ TAKİP EDEN YANKESİCİLER YAKAYI ELE VERDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yurt genelinde yaptığı mitingleri dolaşarak, yankesicilik yaptığı belirlenen çete, Bursa'da yakalandı. Kent merkezinde düzenlenen mitingde insanları soyan biri kadın 4 kişi ile bunlara yardım ve yataklık yapan 2 polis gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Kemal Kılıçdaroğlu'nun yurt genelindeki mitinglerini takip eden yankesiciler, örgüt kurarak Gandi ile birlikte Türkiye turu atmaya başladı. İnternetten Kılıçdaroğlu'nun miting programını öğrenen yankesicilerin, gruplar halinde miting yapılan illere dağılarak kalabalığa karışıp soygun yaptıkları ortaya çıktı. Ankara'da oturduğu belirlenen 4 kişi, CHP'nin geçtiğimiz günlerde Bursa'da yaptığı mitinge katıldı. Şehreküstü Meydanı'ndaki mitingde halkın arasında yankesicilik yapan 3 kişi, bir vatandaşın 550 lirasını aldığı sırada polisler tarafından fark edildi. Gözaltına alınan 3 kişi, Bursa Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Yakalanan Halil Ç.(51), Sami Ş.(38) ve Murat T.(39) isimli şahıslara Kılıçdaroğlu'nun miting programını internetten öğrenip bildirdiği tesbit edilen ve yakalanan zanlıların adli işlemlerini takip etmek üzere Ankara'dan Bursa'ya gelen Mülkiye B.(56) isimli kadın da gözaltına alındı. Ayrıca, zanlılara yardım ve yataklık yaptığı belirlenen Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Ekipler Amirliği'nde görevli 2 polis de yakalandı.

Liderliğini Halil Ç'nin (51) yaptığı çetenin Ankara'dan araçlarla Kılıçdaroğlu'nun bulunduğu illere gruplar halinde gittiği ve yankesicilik yaptığı tesbit edildi. Emniyetteki sorguları tamamlanan zanlılar, 'örgütlü yankesicilik' suçundan adliyeye sevk edildi. Zanlılardan Ergün B. Ve Savaş Y. isimli 2 polisin ise 'yardım ve yataklık' suçundan ilerleyen günlerde adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

GANDİ'Yİ TAKİP EDEN YANKESİCİLER YAKAYI ELE VERDİ
GANDİ'Yİ TAKİP EDEN YANKESİCİLER YAKAYI ELE VERDİ
İHA
Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2010 Çarşamba 10:25:02
Güncelleme :21 Temmuz 2010 Çarşamba 13:33:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?