2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Gasp ettiği otomobille kaza yaptı

GASP ETTİĞİ OTOMOBİLDE AZ KALSIN ÖLÜYORDU

Bursa'da alkol aldıktan sonra bir arkadaşının otomobilini gasp eden zanlı, polisten kaçarken otobüse çarparak ağır yaralandı.

Edinilen bilgiye göre olay, merkez Osmangazi ilçesi Panayır Mahallesi Ormanlar yolunda meydana geldi.

İddiaya göre, Soğanlı Mahallesi'ndeki bir parkta 4 arkadaşı ile birlikte alkol alan M.A., darp ettiği arkadaşının 16 R 734 plakalı aracını alarak kaçmaya başladı. Otomobilinin kaçırıldığını gören ve ismi alınamayan müşteki, hemen polise haber verdi. Harekete geçen polis ekipleri, ihbar edilen 16 R 734 plakalı otomobili Kanalboyu mevkiinde görerek takip etmeye başladı. Ancak yaşının küçük olduğu belirlenen M.A. aşırı hız yapınca 1. Bahçeli Sokak ile Ormanlar yolunun kesiştiği cadde üzerinde H.T. yönetimindeki 16 S 0060 plakalı servis otobüsüne çaptı. Çarpmanın etkisi ile araç hurdaya dönerken, yaralanan zanlıyı vatandaşlar otomobilin içinden çıkardı. Ağır yaralı olan ve aşırı derecede kan kaybeden sürücü, vatandaşlar tarafından araçtan uzaklaştırıldı. Olay yerine gelen 112 Acil Sağlık ekipleri, zanlıyı ilk müdahalenin ardından Bursa Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Yaralının geçirdiği beyin kanamasına bağlı olarak hayati tehlikesinin bulunduğu ve yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındığı bildirildi.

Otobüsü kullanan sürücü H.T. ise bir anda neye uğradığını şaşırdığını, polisten kaçtığını gördüğü otomobilin hızla gelerek aracına çarptığını söyledi.

 

FACİAYA RAMAK KALDI

M.A.'nın kaza yaptığı yerin tam karşısında bulunan bir pastanede oturan müşteriler de neye uğradıklarını şaşırdı. Otobüsün o esnada cadde üzerinden geçmesi ise otomobilin pastaneye girmesini engelledi. Aracı gasp edilen müştekiye ulaşan polis ekipleri, M.A. ile birlikte olaya karışan ve yaşlarının küçük olduğu bildirilen diğer zanlılara Soğanlı Mahallesi'nde ulaştı. Zanlıları gözaltına almak isteyen polis direnişle karşılaşınca takviye ekip istedi. Güvenlik güçleri zanlıları kısa sürede gözaltına alarak

Merinos Polis Karakolu'na götürdü. Burada ifadeleri alınan şahıslar, "gasp, kişiyi darp etme ve polise mukavemet" suçlarından adliyeye sevk edildi.

Mahkemeye çıkarılan zanlılar, hakim tarafından serbest bırakıldı.

GASP ETTİĞİ OTOMOBİLDE AZ KALSIN ÖLÜYORDU
GASP ETTİĞİ OTOMOBİLDE AZ KALSIN ÖLÜYORDU
GASP ETTİĞİ OTOMOBİLDE AZ KALSIN ÖLÜYORDU
İHA
Yayın Tarihi : 16 Mart 2011 Çarşamba 10:44:03
Güncelleme :16 Mart 2011 Çarşamba 17:19:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?