4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Gasp yalanını polis bozdu

Bursa'da bir kadın, ailesinden miras olarak hissesine düşen 7 bin lirayı bankamatikten çektikten sonra, yolunu kesen motosikletli ve kasklı iki genç tarafından karnına tekme vurularak parasının gasp edildiğini iddia etti.

Edinilen bilgiye göre, olay, bugün saat 11.30 sıralarında Dikkaldırım Mahallesi Güneş Sokak'ta üzerinde meydana geldi. Bir vatandaş, yerde yatan Zöhre D'yi fark edip polisi aradı. Polis ekiplerinin yerde yarı baygın halde bulduğu Zöhre D, 112 Acil Servis ekipleri tarafından Bursa Çekirge Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanede ilk müdahalesi yapılan kadının kendine gelmesinin ardından verdiği ifadede, önce Adana'dan mirasına düşen 7 bin TL'yi eşinin havale yaptığını söyledi.

Parayı bankamatikten çektiğini iddia eden Zöhre D, polis ekiplerinin bankamatiklerin bir kerede 7 bin TL parayı vermediğini hatırlatması üzerine, paranın 3 bin TL'sini dün postaneden çektiğini, bugün de evinin yakınındaki bankamatikten 4 bin TL'yi çektiğini iddia etti.

Bankamatikten 50 metre ileride bulunan Güneş, sokağa döndüğü sırada yolunun 20-25 yaşlarında 2 motor kasklı şahıs tarafından kesildiğini iddia eden Zöhre D, "Karnıma yumruk attılar. Yere düştüm. Çantamın içinde bulunan cüzdanı alarak kayıplara karıştılar" diye konuştu.

Bunun üzerine Zöhre D'nin hesap hareketlerini incelemeye alan polis ekipleri, postane ve banka yetkilileri ile yaptıkları görüşmelerde herhangi bir para transferinin yaşanmadığını tespit etti. Postane ve banka görüntülerini de incelemeye alan ekipler, en son 3 ay önce 250 TL Zöhre D. adına para yatırıldığını tespit ederken, kadının güvenlik kamerası kayıtlarına da rastlamadı.

Eşinin Adana'da olduğu öğrenilen 1 çocuk annesi Zöhre D'nin 6.5 bin TL kredi kartı borcu bulunduğu iddia edilirken, tedavisinin ardından polis karakoluna götürülen kadının hala şokta olması dikkat çekti. Bu arada, olayla ilgili Adana Emniyet Müdürlüğü'ne çağrılan Zöhre D'nin eşinin, eşiyle konuşmadan ifade vermeyeceğini söylediği öğrenildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2009 Cuma 15:46:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?