4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Gasp zanlısı cezaevi firarisi çıktı

Bursa'nın Gürsu ilçesinde, arkadaşıyla birlikte evine girdikleri yaşlı kadını boğmak isterken paniğe kapılıp kaçtıkları sırada bir er tarafından yakalanan cezaevi firarisi zanlının 5 aydır arandığı öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre olay, Atatürk Mahallesi Kurtuluş Caddesi üzerinde meydana geldi. Kaçış için krokisini "google earth"ten detaylı olarak çıkardıkları Göktaş ailesine ait eve, "Beyaz eşya servisinden geliyoruz" diyerek giren 2 şüpheli, 60 yaşındaki Nadire Göktaş'ı biber gazıyla etkisiz hale getirdi. Para ve ziynet eşyaları için boğmak istedikleri yaşlı kadının imdadına ekmek almaya gittiği bakkaldan dönen eşi Dündar Göktaş yetişti. Çığlık seslerini duyan komşuları da yaşlı çiftin yardımına koştu.

Paniğe kapılan 2 şüpheli, hiçbir şey alamadan kaçmaya başladı.Mahallelinin arkasından kovaladığı zanlılardan biri, kırtasiye alışverişi için çarşı iznine çıkan bir er tarafından yakalandı. Vatandaşların linç etmek istediği şüpheliyi ölümden kurtaran er, zanlıyı polise teslim etti. Üzerinden 'Ertuğrul Karamenderes' adına düzenlenmiş sahte kimlik çıkan şüphelinin cinayet suçundan 36 yıl hüküm giydiği, 13 yıl cezaevinde yattıktan sonra firar ettiği ortaya çıktı.

Gerçek adının İbrahim Kasapoğlu olduğu belirlenen şüphelinin cezasının bitimine az bir zaman kala geçiş yaptığı Karabük'teki eski açık Pazar Cezaevi'nden firar ettiği belirlendi. Sahte kimlikle il il dolaşan Kasapoğlu'nun çalışmak için geldiği Bursa'da gasp olayını koordine ettiği ifade edildi. Emniyet güçlerinden 5 aydır kaçmayı başaran zanlı sorgusunun tamamlanmasının ardından, "kasten yaralama, yağmaya teşebbüs ve konut dokunulmazlığını ihlal ve sahte kimlik düzenlemek" suçlarından adliyeye sevk edildi. Bu olay sebebiyle infazı yanan, ayrıca cezaevi firarisi olmak suçundan da ceza alacak olan şüphelinin çok pişman olduğunu söylediği belirtildi.

Bu arada Şevket Yılmaz Hastanesi'nde tedavi altına alınan müşteki Nadire Göktaş'ın şüpheliler tarafından itilerek kırılan kolunun alçıya alındığı, akşam saatlerinde de taburcu edilebileceği ifade edildi.Olaya karışan diğer zanlının yakalanması için çalışmalar sürüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2009 Perşembe 15:39:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?