3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Gaspçı kaza yapınca yakalandı

Bursa'da 3 gencin parasını silah zoruyla gasp ettiği ileri sürülen servis şoförü, maddi hasarlı bir kazaya karışınca yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Mimar Sinan Mahallesi'nde pazarcılık yapan ikiz kardeşler Hasan A.(16), Hüseyin A. (16) ve arkadaşları Mesut E. (15), sabah saatlerinde birlikte pazara giderken tanımadıkları bir kişi önlerini kesti. Gençlerden paralarını isteyen zanlı, Hasan A,'nın, "Paramız yok" cevabı üzerine belinden çıkardığı tabancayı Mesut E.'nin başına dayayarak 3 şahıstan toplam 25 TL parayı aldı. Ancak korkuya kapılan gençler polisi aramadı.

Olayın ardından hiçbir şey olmamış gibi pazar yerine giden 3 arkadaş, öğle saatlerinde bir kamyonla otobüsün karıştığı kazayı fark etti. Kazanın olduğu bölgeye giden 3 genç, gördükleri karşısında şaşkına döndü. Kaza yapan otobüs sürücüsünün kendilerini gasp eden şahıs olduğunu fark eden gençler, otobüsün plakasını alarak polise ihbarda bulundu. Gençlerin ifadeleri doğrultusunda soruşturma başlatan Gasp Büro Amirliği ekipleri, plakası alınan otobüsün sürücüsü Mehmet H.B.'nin (29) Bağlaraltı Mahallesi'ndeki evini tespit etti.

Sabah erken saatlerde şahsın evine giden polis ekipleri, sürücüyü kazaya karışan kamyonun mal sahipleri gibi davranarak yanına çağırdı. Gasp suçunda kullandığı tabancayı da yanına alarak polislere kapıyı açan zanlı, durumu geç de olsa fark etmesine rağmen kıskıvrak yakalandı.

Bilecik'ten çalındığı tespit edilen ehliyete kendi resmini yapıştırdığı öğrenilen Mehmet H.B.'nin çok sayıda suç kaydının olduğu öğrenildi. Emniyetteki ifadesi tamamlanan zanlı, "silahlı yağma ve sahte sürücü belgesi yapmak" suçlarından adliyeye sevk edildi. Zanlının olay sırasında aşırı derecede alkollü olduğunu, bir şey hatırlamadığını söylediği belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Mart 2009 Pazartesi 18:51:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?