6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Gaspçılar birbirlerini suçladı

KUYUMCU KURYESİNİ GASP EDEN SANIKLAR BİRBİRİNİ SUÇLADI

Bursa'da, kuyumcu kuryesinin arabasına arkadan çarpıp araçtan inen genci biber gazı sıkarak etkisiz hale getirdikten sonra içinde 19 bin lira para bulunan çantayı gasp ettikleri iddia edilen 4 sanığın yargılanmasına başlandı. Haklarındaki iddiaları yalanlayan sanıklar birbirlerini suçladı.

1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "yağma" suçundan haklarında 20'şer yıla kadar hapisleri istenen F.Ö. (20), S.K. (20), M.T. (28) ve İ.K. (30) ilk kez hakim karşısına çıktı. İşten çıkarıldıktan sonra yerine alınan kuyumcu kuryesini arkadaşlarıyla birlikte kaza sürü vererek gasp etmekle suçlanan F.Ö. ile diğer sanıklar duruşmada suçu birbirlerine attı.

Olayla hiç ilgisinin olmadığını ve tehdit edildiği için sanıklarla buluştuğunu söyleyen İ.K., "Olay günü M.T. başının ağrıdığını söyleyince otomobilin direksiyonuna ben geçtim ve önümüzde seyreden arabaya çarptım. M.T. aşağı indi. Müşteki E.Ü. ile boğuşmaya başladı. Müştekiye biber gazı sıkıp araçtaki çantayı aldılar. Maksatlarının gasp olduğunu o zaman anladım. Benim olayla bir ilgim yok" dedi.

Otomobili kendisinin kiraladığını belirten M.T., elinde biber gazı olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Müşteki E.Ü. elime vurunca gaz bana geldi. Kendisine biber gazı sıkmadım. O an boğuşurken yere düştük. Çanta alındıktan sonra kaçtık. Ancak otomobili ben kiraladığım için yeniden olay yerine geldim. Polis beni yakaladı. Sanıkların yakalanması konusunda polise yardımcı oldum."

Sanıklardan F.Ö.'nün evinde misafir olarak bulunduğunu belirten S.K. ise, "M.T. ile İ.K. bizi arabaya tehdit ederek bindirdi. Arabanın kapılarını kilitlediler. Olay yerine gidip müştekinin otomobilinden çantasını aldılar. Biz arabadan aşağıya hiç inmedik" diye savunma yaptı.

Tutuklu erkek sanıklar M.T. ile İ.K.'nin yalan söylediğini iddia eden eski kuyumcu kuryesi F.Ö. ise, şöyle ifade verdi: "Evden kaçtım. İçkili restoranlarda çalıştım. Sanıklardan M.T., barıştığım aileme eski yaşantımı söyleyeceğini belirterek beni tehdit ediyordu. Olay günü ikisi de esrar içmişlerdi. Bizi tehditle otomobile bindirdiler. Benim eski çalıştığım kuyumcu ile hiçbir meselem olmadı. İ.K., Panayır kavşağında, benim yerime işe alınan yeni kuryeye arkadan hafif şekilde çarptı. Parasızlıktan yakınan M.T., müşteki E.Ü. ile boğuştu ve çantayı aldı. Benim onlara hiçbir yardımım olmadı."

Olay günü yaşadığı dehşet anını mahkemede hakime anlatan müşteki E.Ü. ise, şunları söyledi: "Otomobilime arkadan çarpılınca durdum. M.T. ile S.K. yanıma gelip bir şey olup olmadığını sordu. M.T., boğuştuğumuz sırada yüzüme biber gazı sıktı. O an çantanın alınacağı aklıma geldi. Onları takip ettim ve polislere yakalattım. Şikayetçiyim, hepsi suçlu." Sanıkların tahliye talebini reddeden mahkeme heyeti, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Olayın ardından sanıkları yakalayan polis, gasp edilen parayı kuyumcuya teslim etmiş, müşteki kurye E.Ü. ise Emniyet Müdürü Zeki Çataltepe'ye teşekkür etmişti.

KUYUMCU KURYESİNİ GASP EDEN SANIKLAR BİRBİRİNİ SUÇLADI
KUYUMCU KURYESİNİ GASP EDEN SANIKLAR BİRBİRİNİ SUÇLADI
İHA
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2010 Çarşamba 17:35:01
Güncelleme :19 Mayıs 2010 Çarşamba 18:13:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?