3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Gazeteciler Şahin'i yılın başkanı seçti

Şehir ve Başkan Dergisi tarafından, Marmara Bölgesi'nde 374 gazetecinin iştirakiyle düzenlenen ankete göre ''Kent Ödülleri''ne layık görülen 'yılın en başarılı belediye başkanlarına' ödülleri Bursa'da düzenlenen törenle verildi. 

Şehir ve Başkan Dergisi imtiyaz sahibi Atilla Sertel, BUTTİM Konferans Salonu'ndaki törenin açılışında yaptığı konuşmada, Marmara Bölgesi'nin başarılı belediye başkanlarını oylamaya katılarak seçen gazetecilere teşekkür etti. Kent ödüllerinin, Türkiye'nin en etkin ödülleri arasında yer aldığına değinen Sertel, ''Beldesine, ilçesine, kentine hizmet etmenin gayreti içinde olan belediye başkanlarının tümü ödüle layıktır. Ancak, gazeteciler bunların arasında en başarılı gördüklerini kürsüye çıkarmaktadır. Gazeteci arkadaşlarımızın oylarıyla belirlenen yılın belediye başkanlarına ödüllerini yine gazeteci arkadaşlarımız takdim edecek. Bu yıl ilk defa bölgesel olarak başkanlarımızı ödüllendirdik. İlk organizasyonumuzu Akdeniz Bölgesi'nde yaptık. İkincisin ise Marmara Bölgesi'nde gerçekleştiriyoruz. Marmara Bölgesi'nde 374 gazeteci oy kullandı. 20 belediye başkanı ödüle layık görüldü. Bundan sonra Karadeniz Bölgesi'nin en başarılı belediye başkanlarını belirleyeceğiz. Bu ödüllerin belediye başkanlarımızın belde, ilçe ve kentlerine hizmet etme şevkini artıracağına inanıyorum" dedi. 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin de Marmara Bölgesi'ndeki gazetecilerin oylarıyla Yılın Belediye Başkanı Kent Ödülü'ne layık görüldü. Başkan Şahin'e ödülünü İzmir Gazeteciler Cemiyeti Erol Akıncılar verdi. Kendisini bu ödüle layık gören gazetecilere teşekkür eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, "Bursa yerel yönetimler tarihinde görülmemiş projelere imza atıyoruz. Bunu da ben değil, teveccühleriyle bizi destekleyen halkımız ve bugüne kadar belediye haberlerini takip eden gazeteci arkadaşlarımız söylüyor. Yaptıklarımızın artık sadece Bursa'da değil, il sınırında da taktir görmesi beni çok mutlu etti. Beni Marmara Bölgesi'nde yılın en başarılı büyükşehir belediye başkanı seçenlere teşekkür ediyorum. Bu ödül Hikmet Şahin'in değil, Bursa'nın" diye konuştu. 

BUTTİM'deki törende diğer kategorilerde ödül alan belediye başkanları şöyle:
İl: Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Yalova Belediye Başkanı Barbaros Binicioğlu
İlçe: İstanbul Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, Tekirdağ Çorlu Belediye Başkanı Altan Ersin, Bursa Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bilecik Bozüyük Belediye Başkanı Ahmet Berberoğlu
Belde: İstanbul Beylikdüzü Belediye Başkanı Vehbi Orakçı, Adapazarı Kırkpınar Belediye Başkanı Niyazi Bağdat, İzmit Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Bursa Zeytinbağı Belediye Başkanı Ali Turan
Kent Yenileme Dalında: Balıkesir Belediye Başkanı Sabri Uğur
Tarihi Eserleri Koruma ve Yaşatma Dalında: Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe
Proje ve Yatırım Dalında: İstanbul Pendik Belediye Başkanı Erol Kaya
Sosyal ve Kültürel Proje Dalında: Bursa Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin
Çevre Düzenleme ve Yeşil Alana Katkı Dalında: İstanbul Sarıyer Belediye Başkanı Yusuf Tülün
Toplu Konut Dalında: Adapazarı Hendek Belediye Başkanı Ali İnci
Turizme Katkı Dalında: Tekirdağ Kumbağ Belediye Başkanı Sami Eren
Tanıtım ve Halkla İlişkiler Dalında: Balıkesir Bandırma Belediye Başkanı Cemal Öztaylan.
Ödüle layık görülen belediye başkanlarına plaket ve başarı belgelerini Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı ile yönetim kurulu üyeleri, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkan Vekili Erol Akıncılar ve Bursa'da görev yapan basın mensupları verdi.
iha
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2007 Cumartesi 16:33:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?