3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Gaziantepliler yemekte buluştu

Bursa'da yaşayan Gaziantepliler, gazilik ünvanı verilişinin 88. yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen yemekte bir araya geldi.

Gazilik ünvanı verilişinin 88. yıldönümü, Gaziantepliler Derneği tarafından Altınceylan'da düzenlenen yemekte kutlandı. Konukların kapıda davul ve zurna ile karşılandığı geceye, Bursa Valisi Şahabettin Harput, Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Er, AK Parti Bursa milletvekilleri Ali Kul ve Canan Candemir Çelik, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, AK Parti Nilüfer Belediye Başkan Adayı Işıl Zeliha Gençoğlu, AK Parti Osmangazi Belediye Başkan Adayı Mustafa Dündar, siyasi partilerin temsilcileri ve çok sayıda Gaziantepli katıldı.

Derneğin kurucu üyelerinden olan Hasan Erdem, Gaziantep halkının Kurtuluş Savaşı sırasında gösterdiği başarıyı söylediği şarkılarla anlatırken, açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Mehmet Özkök, "Düşmana birlik içerisinde karşı koyan Antepliler, vatanın her karış toprağının şehit kanlarıyla sulanmadıkça işgal edilemeyeceğini tüm dünyaya göstermiştir. 11 ay boyunca yokluğa dayanan Gaziantepliler'i destansı savunmaları milli mücadele iklimini oluşturmuştur. Antepliler kurtuluş yolunda çoluk çocuk, genç yaşlı demeden elde ettikleri başarıyla tüm Anadolu'ya ilham kaynağı olmuştur" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin ise konuşmasına bir şiir okuyarak başladı. Antep'in kebabıyla, baklavasıyla meşhur olduğunu hatırlatan Şahin, Bursa'da hep birlikte huzur içerisinde yaşadıklarını ifade etti. Şehirdeki huzurda Gaziantepliler'in de katkısının olduğunu dile getiren Şahin, kendisinin Bursa'da yaşayan herkesin hizmetkarı olduğunu vurguladı. Vali Harput da Gaziantep deyince akla öncelikle kahramanlığın, birlik ve beraberliğin, mücadelenin geldiğine değindi. Gaziantep'in müstesna şehirlerden biri olduğunu kaydeden Harput, Antepliler'in özelliklerini Bursa'ya da getirerek renk kattığını belirtti. Milletvekili Çelik ise Osmangazi ve Orhangazi'nin kuruluş mücadelesinin, Gaziantep ve Atatürk'ün kurtuluş mücadelesinin ortak noktasında millete güvenmelerinin yattığına dikkat çekti.

Her iki dönemde de milletin hissiyatına kulak verildiğini söyleyen Çelik, bunun neticesinde de büyük başarıların elde edildiğini ifade etti. Gaziantep savunmasının da büyük bir mücadelenin sonucu olduğunu anlatan Çelik, "Halka inanmanın bir sonucudur. Bunun neticesinde Antep gazilik ünvanını Atatürk'ten almıştır. Allah birlik ve beraberliğimizi daim etsin. Biz Bursa, Gaziantep ve Türkiye'yiz. Bizim büyük düşünmemiz gerekir" diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2009 Pazartesi 10:42:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?