6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Gaziler günü coşkuyla kutlandı

GAZİLER GÜNÜ COŞKUYLA KUTLANDI

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) Atatürk'e gazi unvanı ve Mareşal rütbesi vermesinin 89. yıl dönümü Bursa'da 'Gaziler Günü' olarak düzenlenen törenlerle kutlandı.

Düzenlenen etkinliklerle kutlanan Gaziler Günü, tarihi Heykel Atatürk Anıtına çelenklerin sunulması ile devam etti. Heykel Atatürk Anıtı önünde yapılan törene Bursa Vali Vekili Ahmet Hamdi Usta, Bursa Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Zeki Es, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Abdullah Karadağ, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Nurettin Çakıcı, askeri yetkililer, Gaziler ve vatandaşlar katıldı. Burada başta Bursa Valiliği, Garnizon Komutanlığı, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Muharip Gaziler Derneği olmak üzere çeşitli kurum ve kuruluşların çelenkleri Atatürk anıtına sunuldu.

Gerçekleştirilen saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Işıklar Askeri Hava Lisesi'nden Hava Öğretmen Binbaşı Muttalip Aydın günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Ülkenin özgür, birlik ve bütünlüğünün şehit ve gazetelerin gösterdikleri fedakarlıkların sayesinde devam ettiğinin altını çizen Binbaşı Aydın, şehit ve gazilere minnet duygularını dile getirdi. Ardından Muharip Gaziler Derneği Başkanı Nurettin Çakıcı, 'Muharip Gaziler' isimli şiirini okudu. Daha sonra Gaziler arasından seçiler temsil heyeti Valilik Binası'nda Bursa Vali Vekili Ahmet Hamdi Usta'yı ziyaret ederek çiçek verdi. Ayrıca tören başlamadan önce Şehit aileleri ve Gaziler Acemler Polis Evinde Bursa Valiliği tarafından verilen yemeğe katıldı.

Bursa Vali Vekili Ahmet Hamdi Usta, burada yaptığı kısa değerlendirmede, ülkenin bekası için şehit ve gazilerin fedakarlığı ve katkılarının unutulmaz olduğuna dikkat çekerek, gösterilecek vefanın bir günle sınırlı kalmaması gerektiğini bildirdi. Özellikle Osmanlı devletinin kurucusu Osman ve Orhan Gazilerin kenti olan Bursa'da bu kavramların daha iyi anlaşıldığını vurgulayan Usta, şehit ve gazilere gereken önemin her zaman verileceğini sözlerine ekledi.

GAZİLER GÜNÜ COŞKUYLA KUTLANDI
GAZİLER GÜNÜ COŞKUYLA KUTLANDI
GAZİLER GÜNÜ COŞKUYLA KUTLANDI
GAZİLER GÜNÜ COŞKUYLA KUTLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2010 Pazar 16:59:03
Güncelleme :19 Eylül 2010 Pazar 17:06:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?