4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Gazioğlu'ndan öğrencilere kurs ve burs

Milliyetçi Hareket Partisi Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Gazioğlu, Disneyland projesinin 1 milyar dolara mal olacağını belirterek, "Merinos'a bugüne kadar 240 milyon harcandı, daha da harcanacak. 500 milyona mal olacak. Merinos'un getirisi nedir? Ben 30 bin öğrenciye burs ve kurs verip, 5 ton suyu halka 1 liraya vereceğim" dedi.

Genç Sanayici İşadamları ve Yöneticileri Derneği'nin (GESİAD) tarafından düzenlenen Şubat ayı sinerji toplantısının konuğu Milliyetçi Hareket Partisi Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Gazioğlu oldu.

İşadamlarına projelerini anlatan Gazioğlu, "Disneyland'ı kuracağız. Maliyeti 1 milyar dolar civarında olacak. 30 bin işçi çalışacak, 40 tane sektör can bulacak. Balkanlar buraya gelecek, Orta doğu buraya gelecek, esnaf nefes alacak. Bir gün kalacaklar ve Bursa'yı gezecekler. Anlatamıyorum, böyle büyük düşünmediğin takdirde Bursa olduğu yerde kalır. Merinos'a harcanacak para 500 milyon TL. Ne var Merinos'ta getirisi ne? 28 milyon TL'ye ihale edildi, 240 milyon TL harcandı daha yarısı yapıldı. Ben 30 öğrenciye burs, 30 bin öğrenciye kurs vereceğim. 5 ton suyu 1 liraya vereceğim. 3 tane baraj var Bursa'da. Hepsi dolu" diye konuştu.

"BUNLAR MİRASYEDİ"

Hükümetin bir çok tesisleri özelleştirme adı altında yabancılara sattığını ileri süren Gazioğlu, "Bir çok yerde bunlar, "Biz bunu sattık, şunu sattık" diye övündüler, bu mirasyedi politikasıdır. Ben bunu satarım yerine daha güzelini yaparım. Bunun üzerine hiçbir şey koymadan satarsan buna "mirasyedi" derler. Tüm bunlara rağmen Türkiye'nin dış borcu 500 milyar dolara, bir o kadar da iç borcu çıkmıştır. IMF ile bir ay içerisinde sağlıklı bir anlaşma yapılamazsa ekonomik durumunun çok sıkıntıya gireceğini düşünüyorum. Bor bazında Etibank'ı özelleştiremezler" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2009 Perşembe 12:12:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?