3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Gazioğlu'nun hedefleri büyük

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Gazioğlu, Bursa'nın 100 yılını planlama düşüncesinde olduklarını belirterek, "Dünyada Türkiye denildiği zaman Bursa'nın akıllara gelmesini sağlamayı hedefliyorum" dedi.

MHP Bursa Kadın Kolları tarafından hazırlanan "Yavaşlatılmış şehre doğru. 2023 Yeşil Metropol Bursa" projesinin tanıtım toplantısında konuşan Mehmet Gazioğlu, toplatıda bulunan herkesin seçmen olduğunu ifade ederek, "Biz tercihinize en yakın adaylarız. Biz Bursa'nın 100 yılını planlama düşüncesindeyiz. Gerek Bursa halkı için, gerek Bursa için çok önemli, çok güzel, Bursa'yı bulunduğu yerden çok ileri duruma getirecek düşünceler içerisindeyiz, tecrübelere, görüşlere sahibiz" diye konuştu.

Milletvekili olmadan evvel kendi imkanlarıyla yurtdışına hiç çıkamadığını kaydeden Gazioğlu, "Daha sonra bütün dünyayı gezdim. İnsan bulunduğu sıfata göre çevresindeki olayları değerlendirme durumunda kalıyor. Milletvekili olarak dünyayı gezerken, dünya ülkelerinde şehirleri gözlerken, benim ülkemde, şehrimde, ilçemde, o güzelliklerin olup olmamasını düşünmüşümdür. Bursa, tarihiyle, kültürüyle, dağ, deniz ve ovasıyla, kaplıcalarıyla dünyada ender şehirlerden bir tanesi. Ama Türkiye'de turizm gelirinin sadece yüzde 2'sini alabilen bir şehir. Bundan son derece üzüntü duyuyorum. Dünyada Türkiye denilince ilk Bursa'nın akıllara gelmesi için çalışacağım. Biz bu düşünce içerisindeyiz. Zannediyorum ki çok kısa süre içerisinde bu dedeğimiz imaja hep birlikte Bursa'yı getireceğiz. Bunu hep birlikte yapacağız" diye kaydetti.

MHP Bursa İl Başkanı Arif Demirören ise, "Bursa biz yokken böyle değildi. Biz yokken, şahısları kastetmiyorum. Bursa'nın ilk var oluş haritasına bakıldığı zaman bir tarafta Uludağ'ı, bir tarafta denizi, diğer tarafta göl ve kaplıcaları görmekteyiz. Dünyada ender rastlanan bütün güzelliklerin olduğu bir şehir. O zamanlar Bursa aynasına baktığımız zaman bu güzellikler görünmekteydi" şeklinde konuştu.

"KADINLARDAN BURSA'YA İTALYA MODELİ"

Toplantıda, ilk İtalya'da başlayan, daha sonra bir çok ülkede uygulanan "Yavaşlatılmış şehir" projesi tanıtıldı. MHP Bursa Kadın Kolları üyeleri tarafından hazırlanan 100 yıllık proje kapsamında, yavaş şehirlerde kentlerin geleneksel yapılarının korunduğu belirtildi.

Otomobillerin kent merkezi dışına çıkartılmasının hedeflendiği proje kapsamında, "İnsanların sadece yerel ürünlerden tüketmesi, sürdürülebilir enerji kullanılması, süper market ve fast food olmaması, bilimin son buluşlarından faydalanarak geçmiştin kalma kentsel öğelerin korunmaya çalışılması" hedefleniyor. Cumhuriyet Caddesi'nden Atatürk Caddesi'ne tramvay ile çıkılmasının hedeflendiği proje kapsamında, ulaşımın yer altına alınması, büyük otoparklar oluşturulması ve tarihin canlandırılması yer alıyor.
 

İHA
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2009 Çarşamba 14:12:48
Güncelleme :11 Şubat 2009 Çarşamba 14:34:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?