6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Gebelikte bel ağrısına dikkat

GEBELİKTE BEL AĞRISINA DİKKAT

Kadın Doğum Uzmanı Dr. Melike Omak Yıldırım, gebelikte bel ağrısı, mide yanması, varis, hemoroit gibi rahatsızlıkların görülebileceğine dikkati çekti.

Dr. Melike Omak Yıldırım, Korupark’ta düzenlenen bir seminerde Bursalı anne adaylarına gebelik takibi hakkında bilgiler verdi. Anne adaylarının yanı sıra baba adaylarının da ilgi gösterdiği seminerde konuşan Yıldırım, gebelik takibi, gebeliği akla getiren şikayetler, gebe kalma ihtimalini artıran bulgular, biyokimyasal testler hakkında bilgiler verdi. Gebelikte bulantı, kusma, adetin gecikmesi, halsizlik, göğüslerde ve ciltte değişiklik görülebileceğini söyleyen Yıldırım, gebeliğin, karnın büyümesinin yanı sıra biyokimyasal testler ile tespit edilebileceğini dile getirdi.

Gebeliğin ilk haftasında tam sistematik muayene ile birlikte obrestetrik hikayenin netleştirildiğini anlatan Yıldırım, hikayede kaçıncı gebeliğin olduğu, daha önceki gebeliklerde riskli durumlarla karşılaşılıp karşılaşılmadığı, tahmini doğum tarihi gibi sorulara cevaplar arandığını kaydetti.

Dr. Melike Omak Yıldırım, gebeliğin takibi esnasında anne adaylarının beslenme tarzı, alınması gereken vitamin ve mineraller, gebelik dönemindeki takip sıklığı gibi konular hakkında da bilgiler verdi. Gebelik süresince bel ağrısı, mide yanması, varis, hemorroid, halsizilik gibi rahatsızlıkların görülebileceğine dikkat çeken Yıldırım, gebelik süresince alkol ve sigaradan uzak durulmasını, belirli zamanlarda mutlaka egzersizler yapılmasını, beslenmeye dikkat edilmesi gerektiğini kaydetti.

GEBELİKTE BEL AĞRISINA DİKKAT
İHA
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2010 Çarşamba 15:20:01
Güncelleme :16 Aralık 2010 Perşembe 00:01:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?