6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Geçmişe sünger!

RUMELİ DERNEKLERİ ARASINDAKİ BUZLAR ERİDİ

Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği başkanlığına yeni seçilen Cüneyt Dizdar, RUMELİSİAD'ı ziyaret ederek, geçmişte yaşanan sıkıntılara sünger çektiklerini söyledi.

7 yıldır başkan yardımcılığı görevini sürdüren, ancak son seçimlerde başkanlığa seçilen Cüneyt Dizdar, nezaket ziyaretlerine sürdürüyor. Son olarak Rumelili Yönetici İş Adamı ve Sanayiciler Derneği (RUMELİSİAD) Başkanı Vehbi Varlık ve yöneticilerle dernek binasında bir araya gelen Dizdar, geçmiş dönemlerde yaşanan sıkıntıları unutarak üstüne sünger çektiklerini söyledi. Bursa'da bulunan Rumeli derneklerinin birlik ve beraber için olması gerektiğini belirten Dizdar, "Dernekler arasında iş birliğini ilerletmek istiyoruz. Derneklerin yakınlaşması ile güçlerimizi birleştirelim. Sesimizi daha gür duyuralım. Ortak menfaatimiz Rumeli. Ne tür güzellikler yaşayabiliriz, bunu düşünmeliyiz. İletişim kopuklukları bu dönemde yaşanmayacak" dedi

Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği başkanlığına Dizdar'ın seçilmesinden büyük memnuniyet duyduklarını söyleyen RUMELİSİAD Başkanı Vehbi Varlık, "Geçmiş dönemlerde dernekler arasında yakınlaşma isteğimiz mesele oldu. Birlik çağrımıza BAL GÖÇ sıcak baktı. Ancak nedendir bilinmez Şuayip Toprak ile bir türlü ortak noktada buluşamadık. Dostça sohbetler ettik, ancak hiçbir faaliyette yanımızda olmadılar. Yemeklerimize gelmediler. El ele tutuşalım dedik. Bizim uzattığımız eli tutmadılar. Ancak bundan sonrası için el ele tutuşup, kişiler aşılmalıdır. Bundan sonra insanları ve kültürleri bir araya getirmek için çalışacağız. Bir ve beraber olacağız. Kavga değil kol kola yürüme zamanı gelmiştir. Dernekler olarak bir birimizi iyi anlayamamış olabiliriz. Bu ziyareti uzatılmış bir el olarak gördük. Bundan sonra kırgınlık olmaz. İletişim kopukluklarını bu dönemde yaşamayacağız. Ziyaretiniz bizleri oldukça memnun etmiştir. Yeni görevinizde başarılar dilerim" diye konuştu.

Dizdar'a Varlık tarafından plaket ve dernek flaması hediye edildi

RUMELİ DERNEKLERİ ARASINDAKİ BUZLAR ERİDİ
RUMELİ DERNEKLERİ ARASINDAKİ BUZLAR ERİDİ
RUMELİ DERNEKLERİ ARASINDAKİ BUZLAR ERİDİ
İHA
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2010 Cuma 10:32:02
Güncelleme :8 Ocak 2010 Cuma 13:47:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?