6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Geleceğin bilim adamları yarıştı

GELECEĞİN BİLİM ADAMLARI YARIŞTI

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilköğretim okulları arasında düzenlenen 2. Bilim Şenliği sona erdi.

Merinos Kongre ve Kültür Merkezi'nde üç gün süren Bilim Şenliği'nde 'fen ve teknoloji' alanında 83, matematik alanında ise 38 proje sergilendi. Birbirinden ilginç projelerle şenliğe katılan öğrenciler birinci gelmek için yarıştı. Fen ve teknoloji alanında birinciliği İznik Çakırca İlköğretim Okulu'ndan 8/A sınıfı öğrencileri Cihat Cengiz ve Emirhan Balaban'ın hazırladıkları "beyaz enerji" projesi kazandı. Matamatik alanında ise İznik Kadir Kayatürk İlköğretim Okulu'ndan Nisa Buke ve Tarık Bulut'un hazırladığı "bulut ve buke sayıları" birinci oldu. Nilüfer Koç İlköğretim Okulu'ndan Kadir Berker Öner de "rüzgar ve hidroelektrik sistemi" isimli projesi ile birinci oldu.

Birinci olan öğrenciler, İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar tarafından laptop bilgisayar ve çeşitli hediyelerle ödüllendirildi. Gülsar, "Bu sene ikincisini düzenlediğimiz Bilim Şenliği, çocukların kendilerini geliştirip geleceğe hazırlanmaları açısından çok önemli. 220 okul katıldı, 120 okul başarılı oldu. Bunlar içinde 12 okula birincilik, ikincilik ve üçüncülük ödülleri verdik" dedi.

Bu arada, görme engelliler için geliştirilen ve büyük ilgi gören 'sensör' projesi dereceye giremedi. Orhangazi Gedelek Köyü Orhan Öcalgiray İlköğretim Okulu öğrencileri Pembe Girgin ve Ali Ergün tarafından hazırlanan proje, baston ve şapkadan oluşuyor. Şapkanın üzerine monte edilen çip, bir engelle karşılaşıldığında sensöre gönderdiği sinyallerle görme engelliyi uyarıyor. Aynı şekilde, baston ucundaki çip de bir çukura ya da kaldırıma denk gelindiğinde alar veriyor.

GELECEĞİN BİLİM ADAMLARI YARIŞTI
İHA
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2010 Perşembe 14:26:05
Güncelleme :6 Mayıs 2010 Perşembe 14:44:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?