4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Gelinin istekleri Başkan'ı gülümsetti

Bursa'nın Fethi'nin 683. yıldönümü, Menteşe ve Belenören köylerinde düzenlenen yörük düğünleriyle kutlandı. Gelin alma törenine katılan Başkan Recep Altepe'den gelin önce iş sonra tatil istedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Osmangazi Belediyesi tarafından bu yıl 5.'si düzenlenen Osmangazi'yi Anma ve Bursa'nın Fethi Şenlikleri kapsamında Menteşe ve Belenören köylerinde gelin alma töreni yapıldı.

Törene katılan Başkan Recep Altepe ve Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Beleören köyünde oturan erkek tarafı için komşu köy Menteşe'den gelin almaya gitti. Davul ve zurnalar eşliğinde köylülerle beraber yürüyen Başkan Altepe ve Başkan Dündar, gelini dualar eşliğinde ailesinden alarak Belenören köyüne götürdü. At üstünde erkek evine gelen geline manevi babaları Altepe ve Dündar'dan ne istediği soruldu. Gelinin attan inmeden önce iş ve balayı tatili istemesi köy meydanında gülümsemelere sebep oldu.

Büyük coşku içerisinde geçen kutlamalarda nikahın ardından Altepe ve Dündar köylülerle birlikte davul ve zurnalar eşliğinde oynadı. Yörük kıyafetleriyle halk ekibinin yaptığı gösterilerle kılıç kalkan ekibinin gösterileri de vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Düğünün ardından katılımcılara pilav, helva ve ayran dağıtıldı. Başkan Altepe daha sonra Dündar ile birlikte kültür evi, aş evi, çocuk parkı açılışına katıldı. Törende konuşan Altepe, "Büyük bir emanetin temsilcileriyiz. Yüce bir ecdadın torunlarıyız.

Onların bize emanet ettiği bu cennet vatanda, cennet Bursamızda yaşıyoruz. Onlar bu bölgeleri bizlere emanet ettiler. Yüzlerce yıldır bu nimetlerden istifade ediyoruz. Onların kültürlerini yaşatıyoruz. Onlarla ne kadar övünsek azdır" dedi.
Törende Altepe ve Dündar'a birar plaket verildi. Binlerce kişinin Bursa'dan otobüslerle gittiği törene ilçe belediye başkanlarının yanı sıra Kosova Belediye Başkanı Recep Kelani de katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2009 Pazartesi 10:40:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?