4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Gemlik eksiklikleri giderilecek

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, teknokrat ve bürokratlarıyla Gemlik'te incelemelerde bulunarak, ilçenin öncelikli eksiklerine hızla el atacaklarını bildirdi.

Başkan Altepe, ilk olarak şehir merkezinden geçen Karsak ve Çarşı derelerinin rekreasyonu ile terminalin ilçenin ihtiyaçlarına uygun hale getirilmesi için çalışmalar yapılacağını, mezarlığın da eksikliklerinin giderileceğini söyledi.
Başkan Altepe ve beraberindeki heyet, AK Parti Gemlik İlçe Başkanı Oktay Kahveci, ve meclis üyeleri ile birlikte incelemelerine ilk olarak Gemlik terminalinden başladı. Terminal inşaatının ilçenin ihtiyaçlarına uygun yapılmadığına dikkati çeken AK Parti İlçe Başkanı Kahveci, yanındaki şahsa ait arazinin de kamulaştırılıp terminale dahil edilerek tesisin Gemlik'e yeterli hale getirilebileceğini söyledi.

Ayrıca inşasındaki eksiklikler sebebiyle şehirlerarası otobüslerin terminale giriş çıkışlarda sıkıntı yaşadıklarını belirten Kahveci, "Terminalin yanındaki arazinin de alınmasıyla şehir içinden kalkan ve Bursa'ya giden otobüsler de bu terminalden hareket edebilecekler.
Bunların yanı sıra şehir merkezinden geçen Karsak Deresi'nin de düzenlenerek Gemlik'e yakışır bir hale getirilmesi gerekiyor. Gemlik'in bu dönem hak ettiği hizmetleri alacağına inanıyorum" dedi.

LAHİT MEZARLAR KORUNACAK

Şehrin kalkınması açısından önemli olan spor alanında da Büyükşehir Belediyesi'nin desteğine ihtiyaç duyduklarını anlatan Kahveci, ilçenin 8 amatör kulübünün antrenman yapacağı bir semt sahasına ihtiyaç olduğunu vurguladı. Kahveci, şehir merkezindeki bir toprak sahanın semt sahası olarak düzenlenip gençlerin hizmetine sunulabileceğini kaydetti. İlçe Başkanı Kahveci, ayrıca köklü bir tarihi geçmişi olan Gemlik'in, bu yönüyle yeterince tanıtılamadığını belirterek, "Bir süre önce şehir merkezinde bir inşaat için yapılan kazı sırasında milattan önce 3 ile 7'nci yüzyıllara ait olduğu tahmin edilen lahit mezarlar bulundu. Bu lahitlerin Gemlik'te sergilenmesini istiyoruz" diye konuştu.

"GEMLİK'İ GELECEĞE TAŞIYACAĞIZ"

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de, Gemliklilerin Büyükşehir Belediyesi'nden beklentilerini boşa çıkarmayacaklarını belirterek, artık Gemlik'in de Bursa'nın bir parçası olduğunu ve bundan sonra ilçede hissedilir hizmetlerin hayata geçirileceğini ifade etti. Gemlik'in güzelliklerini ve özelliklerini ortaya çıkarmak için bir dizi incelemelerde bulunduklarını anlatan Başkan Altepe, çalışmalara ilçenin de öncelikleri arasında yer alan terminal ve Karsak deresinden başladıklarını söyledi. Başkan Altepe, bu dönemde Gemlik'i geleceğe taşıyacak projelere imza atacaklarının altını çizdi.

"GEMLİK'İN ÇEHRESİ DEĞİŞECEK"

Başkan Altepe, Gemlik'in Bursa'nın vitrini olduğuna dikkati çekerek, "Yaptığımız incelemelerle Gemlik'in Büyükşehir'in bir parçası olduğunu gösteriyoruz. Gemlik'in caddeleri Büyükşehir'in caddeleridir. Gemlik'e yapacağımız hizmetler şehre yapacağımız hizmettir. İlçenin ihtiyaçlarını giderip, eksiklerini tamamlarken, hayata geçireceğimiz projelerle Gemlik'in çehresini değiştireceğiz. Gemlik yaşayan bir merkez haline gelecek" şeklinde konuştu.

Başkan Altepe ve beraberindeki heyet, Karsak ve Çarşı Deresi ile Gemlik Terminali'nin ardından ilçe mezarlığında da incelemelerde bulundu. Mezarlıktaki yönetim binası ve gasil hanenin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenerek Mezarlık Bilgi Sistemi'ne dahil edileceğine işaret eden Başkan Altepe, ardından incelemelerde bulunduğu toprak semt sahasının düzenlenmesiyle ilgili de çalışmalar yapılacağını söyledi.

Lahit mezarların bulunduğu kazı alanını da gezen Başkan Altepe, lahit mezarların Gemlik'e değer katacak kalıntılar olduğu belirtti. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Seyfettin Avşar, Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Vardar, Başkan Danışmanı Mehmet Semih Pala, Ulaşım Danışmanı Levent Fidansoy, Projeler Koordinatörü Aziz Elbas'la Gemlik sahilinde vatandaşlarla sohbet eden Başkan Altepe, ilçedeki eksikliklerle ilgili şikayetleri dinledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2009 Cumartesi 17:28:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?