7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Gemlik Körfezi'nde konteynır atağı

Bursa Çimento ve Dora Grup ortaklığında, Gemlik Körfezi'nde kurulan Rodaport, konteynır hattını da devreye alarak, operasyon alanını genişletti. 

Aralık ayında genel yükle faaliyetlerine başladıklarını söyleyen Roda Liman Depolama ve Lojistik İşletmeleri A.Ş. Genel Müdürü Ali Açıl, geçen ay da ilk konteynır gemisinin limana yanaştığını, CMA-CGM hattına ait 1.710 teu kapasiteli King Byron gemisine hizmet verildiğini kaydetti. İlk konteynır gemisinde limanın 414 teu yükleme ve boşaltma yaptığını aktararak, geminin Gemlik Körfezi'ne varışı ile birlikte operasyonun 10 saat içinde tamamlandığını belirten Açıl, "CMA-CGM Deniz Acenteliği'ne ait ikinci konteynır gemisi Stadt Goslar'da operasyon süresini 4 saate tamamladık. Liman bölgenin ihtiyacına göre planlayarak hayata geçirildi. Zamanın değerli olduğunu düşünen müşteriler için Rodaport gibi alt yapısı bilinçli hazırlanmış çevik limanlar Express servis özelliği taşıyor. Yeni bir liman olmamıza rağmen, şu ana kadar verdiğimiz hizmetlerde müşterilerimize hiçbir belirsizlik yaşatmadık, bilakis beklentilerin üzerinde hizmet kalitemiz ile birçok müşterimizde şimdiden güçlü bir güven ve çalışma huzuru tesis edebildik'' dedi. 

RODA Liman A.Ş. Genel Müdürü Ali Açıl, yıl sonuna kadar 30-40 bin teu konteynır amaçladıklarını, 2009 yılı için de bu rakamın 100 bin teu olarak belirlendiğini kaydeden Açıl, "Genel yükte 2008'in ilk 7 ayında aylık ortalamada 150 bin ton seviyelerine ulaştık. Yük akışı bu şekilde devam eder ise yıl sonunda 1,8 milyon ton ile yıllık hedefe yaklaşmış olacağız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2008 Pazartesi 15:38:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?