2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Gemlik Meclis toplantısında söz düellosu

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Turgut, belediye meclis kararlarının bazen sihirli bir değnek tarafından değiştirildiğini öne sürerek, partisinin bazı belediye meclis üyeleriyle söz düellosuna girdi. 

Gemlik Belediye Meclisi Ekim ayı ikinci toplantısında, İmar Komisyonu’nun Muhtarlar Hizmet Binası ile ilgili meclis kararını reddeden Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Turgut, yeni projenin yapımı yerine 2 nolu sağlık ocağına bitişik atıl durumdaki binanın restore edilip muhtarlara verilmesi yönündeki görüşe tepki göstererek, "Biz bu konuda belediye meclisi olarak 4 Aralık 2006 tarihli oturumda karar aldık. Burada 2 nolu sağlık ocağının bitişiğine düşen boş arazinin istimlakı söz konusuydu. Biz bunları yaptık, projesini de hazırlattık. Ancak zaman zaman olduğu gibi bir kez daha sihirli bir değnek belediye meclis kararlarını değiştiriyor” dedi. 

Hizmetlerin bu görünmeyen sihirli değnek tarafından engellenmek istendiğini iddia eden Mehmet Turgut, oylamayı plan tadilatının reddi veya kabulü şeklinde yaptırınca ortalık karıştı. Toplantıyı izleyen AK Partı İlçe Başkanı Enver Şahin oturumu terk ederken, AK Parti’li Refik Yılmaz, Cemal Aydın Aybey ve Ali Aykut Türe de Başkan Turgut’a tepki gösterdi. Bu şekilde oylamanın kanuna aykırı olduğunu ileri süren AK Partililere karşı, DYP ve MHP grubunun yanı sıra Nurettin Bay başta olmak üzere bazı AK Partililer de Başkan Turgut’un yanında yer alarak görüşlerini dile getirdi. Yoğun gerilim ve tartışmaların ardından Başkan Mehmet Turgut oturuma 5 dakika ara verdi. Aranın ardından muhalif partililere sitemde bulunan Turgut, meclise getirdiği projesinin incelenmemesine tepki gösterdi. İmar komisyonu kararı 13’e karşı 12 oyla kabul edilirken, muhtarlık binasının 2 nolu sağlık ocağına bitişik atıl durumdaki eski itfaiye binası deposuna yapılması kabul görmüş oldu. 

Belediye Meclisi ayrıca imar komisyonu raporları doğrultusunda Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan Lauderhill Caddesi'nin ismini Gül Caddesi, Şelale Parkı’nın ismini de Lauderhill Parkı olarak değiştirdi. Ticaret ve İmam Hatip Lisesi arasındaki yol ve yeşil alanların imar planından çıkarılarak okul alanlarına dönüştürülmesi önerisi de kabul etti. Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı tarafından okunan 2008 yılı gelir ve gider analitik bütçesi de 30 milyon 372 bin YTL olarak kabul gördü. Belediye meclisi imar ve plan ve bütçe komisyonu tarafından süre istenen bazı gündem maddelerini görüşüp karara bağlamak üzere 18 Ekim Perşembe günü bir kez daha toplanacak.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2007 Cumartesi 18:00:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?