4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Gemlik terminalinden Altepe'ye ziyaret

Gemlik terminalindeki otobüs firmaları ve yazıhaneciler, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’yi ziyaret etti.

Ak Parti Gemlik İlçe Başkanı Oktay Kahveci ve yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı ziyarette, Altepe’ye sıkıntılarını anlatan terminal esnafı, şehir içi ve Manastır otobüsleri ile Orhangazi-İznik-Kumla ve Kurşunlu arasında çalışan hattın terminalden hareket etmesini istedi. Bu otobüslerin terminale gelmesiyle burada bir hareketliliğin yaşanacağını söyleyen işletme sahipleri bu konuda destek beklediklerini ifade ettiler. İşlerin kesatlığından kiralarını ödemekte zorlandıklarını anlatan esnaf, "Terminalin Gemlik’e kazandırılması büyük bir hizmet, ancak burayı faal hale getirmek için tüm yetkililerin ortak bir yol izlemesi gerekir. Bu konuda bizler üzerimize düşeni yapmaya hazırız" dedi.

Esnafın meselelerini dinleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bürokratlarla görüşerek gerekenin yapılması için talimat verdi. Terminalin fonksiyonel hale getirilip, bir an evvel Gemlik trafiğinin rahatlatılması gerektiğini söyleyen Altepe, çözüm üretmek için çalıştıklarını, değişik alternatifleri değerlendirdiklerini belirtti. Yapacakları hizmetlerle Gemlik’in çehresini değiştireceklerini kaydeden Altepe, ”Gemlik’i ve Gemliklileri önemsiyoruz. Bursa’nın denizle olan bağlantı ayaklarından Gemlik ve Mudanya Büyükşehir Belediyesi'ne dahil olduktan sonra adeta şaha kalktı.

Bu haftadan itibaren Mudanya-Güzelyalı-Kurşunlu-Kumla ve Armutlu arasında deniz taşımacılığına başlayarak, iç turizmi canlandırmak istiyoruz. Bu iş için İstanbul’dan 400 kişilik Kadıköy-Üsküdar-Beşiktaş arasında çalışan teknelerden kiraladık. Böylelikle Gemlikli hemşehrilerimizle “Mavi Tur” yaptırmayı düşünüyoruz. Geçtiğimiz günlerde Gemlik’in ana arterlerinde asfaltlama yaptık. Üniversite girişinde bozuk olan yolda da aynı çalışmayı yürüteceğiz. Bu yaz Gemlik cıvıl cıvıl olacak, işleri çok sıkı takip eden bir İlçe Başkanımız var. Biz kendisiyle her konuda görüş alışverişinde bulunuyoruz. İlerleyen günlerde Gemlik’e gelecek hizmetler artarak devam edecek” dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2009 Çarşamba 12:14:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?