2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Gemlik terminaline kavuşuyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi, şehir merkezindeki ulaşım sorunlarını çözecek yatırımları sırasıyla hizmete sunarken, sınırları içindeki ilçelerin ihtiyaçlarına da çözüm üretiyor. 

Bursa'nın en büyük ilçelerinden biri olan Gemlik'in, yıllardır eksikliğini hissettiği şehirlerarası otobüs terminalinin temeli Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in de katılımıyla 18 Ekim Perşembe günü atılıyor. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, Gemlik'e gelen ziyaretçiler kadar, Bursa ve İstanbul üzerinden Türkiye'nin dört bir tarafına seyahat eden yolcuların da uğrak noktalarından biri olan ilçenin, yeni proje ile modern bir terminale kavuşacağını söyledi. 

Şehir merkezindeki hizmet eksikliklerini 3,5 yılda hızla hayata geçirilen projelerle gidermeye çalışırken, ilçelerin sıkıntılarını da dikkate aldıklarını ve çözüm ürettiklerini kaydeden Başkan Şahin, "Gemlik'in en büyük eksikliklerinden biri olan şehirlerarası otobüs terminalinin inşaatına başlıyoruz. Yalnızca şehirlerarası otobüslerin değil, ilçelerden beldelere ve köylere yolcu taşıyan minibüslerin de hizmet alabileceği terminal 12 bin metrekarelik bir alan yapılacak. Bilet satış birimleri, ticari ve yeşil alanlar ile müşteri otoparklarının yer alacağı terminal, ilk etapta 6 adeta şehirlerarası otobüs ve 8 adet köy minibüs peronu kapasitesi ile hizmet verecek. Terminalde ayrıca ilçenin ihtiyacına yönelik olarak ileride kullanılabilecek ek peronlar da ayrılmış durumda" diye konuştu. 

Büyükşehir Belediyesi'nin Gemlik'e kazandıracağı terminalin ilçeye prestij kazandıracağına işaret eden Başkan Şahin, tüm Gemliklileri Perşembe günü saat 12.00'da Yalova Yolu Umurbey Kavşağı yanında yapılacak temel atma törenine davet etti. Şahin, ayrıca aynı gün saat 14.00'de Batı Yakın Çevre Yolu Nilüfer Köprüsü altında Nilüfer Vadisi Rekreasyon Projesi temel atma töreninin gerçekleştirileceğini hatırlattı.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2007 Çarşamba 12:27:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?