2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Gemlik Terminali'nin temeli törenle atıldı

Bursa Büyükşehir Belediyesi, tarafından inşaatı gerçekleştirilecek olan Gemlik Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin temeli, törenle atıldı. 

Başkan Şahin, Gemlik Umurbey Kavşağı’nda gerçekleştirilen temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye’nin hızla gelişen kentlerinden Bursa’nın, yaşam kalitesini sürekli artıran bir şehir olduğunu söyledi. Geleceğin marka kentini bu bilinçle inşa ettiklerini ifade eden Başkan Şahin, “Göreve geldiğimizden bu yana yaptığımız hizmetler; değişerek gelişen Bursa’yı hep daha ileriye taşıyacak hizmetler oldu. Projelerimiz, kentin siluetini değiştirdi. Bursa’nın modern şehirler arasındaki yeri gittikçe güçleniyor. Biz, hizmeti sadece bir alanda ya da bir bölgeyle sınırlamıyoruz. Bursa’nın, ilçeleriyle bir bütün olduğuna inanıyoruz. Büyükşehir sınırları içindeki bütün hemşehrilerimize hizmetin eşit bir şekilde ulaşması için çalışıyoruz” dedi.

"GEMLİK'İN EMRİNDEYİZ"

Başkan Şahin, hizmetleri bölge ile sınırlandırmadıklarına dikkati çekti. Sosyal projeler hariç, Büyükşehir Belediyesi tarafından Gemlik’e bugüne kadar 20 milyon YTL’lik yatırım yapıldığına dikkati çeken Başkan Şahin, “Bunların arasında Gemlik Derin Denzi Deşarjı, 6 bin 500 metre uzunluğunda yağmursuyu ve kanalizasyon hattı inşaatı devam eden projeler. Armutlu Çevre Yolu Gemlik’e yakışır hale getirildi. Kamyon garajı düzenlendi. Umurbey Yolu tamamlandı. Gemlik toplu ulaşım entegrasyonuna dahil oldu. Gezici sağlık aracı ücretsiz muayenelerini sürdürüyor. İlçenin ortasından geçen Çarşı Deresi ve Karsak Deresi temizlendi. Her şey sağlıklı gelişen Gemlik için” diye konuştu. 

“Ulaşımdan altyapıya, kültürel faaliyetlerden, sosyal hizmetlere kadar bütün çalışmalarımız, insan merkezli hizmet politikalarımızın ürünüdür” diyen Başkan Şahin, Gemlik Terminali’nin de bunlardan biri olduğunu söyledi. Gemlik Terminali ile şehirlerarası ulaşıma konfor geleceğini ifade eden Şahin, projenin 8 ayda tamamlanacağını kaydetti.
Bursa ve İstanbul üzerinde Türkiye’nin farklı yerlerine giden yolcuların uğrak noktası olan Gemlik’in artık misafirlerine daha konforlu hizmet vereceğini dile getiren Şahin, “Terminal yalnız şehirlerarası otobüsler değil, belde ve köylere de hizmet edecek. 12 bin metrekarelik alanda yapılacak terminalde 6 adet şehirlerarası otobüs peronu, 8 adet belde ve köy minibüs peronu ve ihtiyaca yönelik ileride kullanılabilecek ek peronlar yer alıyor. Bilet satış birimleri, idari ve ticari yapılar, müşteri otoparklarının yer aldığı terminalde, 5 bin metrekare yeşil alan da bulunacak” şeklinde konuştu. 

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin kent merkezinin yeniden imar ederken sınırları içindeki ilçelere de ayrım yapmadan hizmete devam edeceğini dile getiren Başkan Şahin, yeni terminalin Gemliklilere hayırlı olmasını diledi.

"GEMLİK'İN ÇEHRESİ DEĞİŞİYOR"

Gemlik Belediye Başkanvekili Menderes Bingül, her alanda gerçekleştirilen yatırımlarla Gemlik’in çehresinin değiştiğini ve geliştiğini belirterek, başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere bu değişime katkı sağlayan herkese teşekkür etti. 

Gemlik Halk Otobüsçüleri Odası Başkanı Fatih Keke ve AK Parti Gemlik İlçe Başkanı Enver Şahin, ilçeye verdiği destekten ötürü Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin’e teşekkür plaketi sundu. Konuşmaların ardından terminale ilk harcı Başkan Şahin, diğer davetlilerle birlikte attı.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2007 Perşembe 14:26:55
Güncelleme :18 Ekim 2007 Perşembe 14:31:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?