4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Gemlik'te öğretmene dayak

ÖFKELİ VELİ, OKULU BASIP ÖĞRETMEN DÖVDÜ

Bursa'nın Gemlik ilçesinde bir veli, eşine hakaret ettiğini ileri sürdüğü öğretmeni dövdü.

İddiaya göre, BUSKİ'de memur olarak görev yapan Durmuş B., Yerli Malı Haftası münasebetiyle okula giden eşine bir öğretmenin hakaret ettiğini duyunca çileden çıktı. Gemlik ilçesindeki Atatürk İlköğretim Okulu'nu basan öfkeli veli, 20 yıllık öğretmen Ömer Ç.'yi (41) darp etti. Olay, diğer öğretmenlerin araya girmesiyle yatıştırıldı. Hastaneye kaldırılan öğretmenin durumunun iyi olduğu öğrenildi. Şüpheli veli de öğretmen de birbirleri hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen Durmuş B., söz konusu öğretmenin herkese "şerefsiz" diyerek hakaret ettiğini, konuyla ilgili gerek okul idaresine gerekse ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne suç duyurusunda bulunduğunu, buna rağmen öğretmen hakkında herhangi bir işlem yapılmadığını iddia etti.

Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Numan Şeker, "Bu ülkenin kanunları var. Herkesin kendi kanununu kendisinin koyup uygulaması ancak ilkel toplumlarda olur. Biz şiddetin her türlüsüne karşıyız. Özellikle okullarımızda huzurlu bir ortamın tesis edilmesini istiyoruz. Herhangi bir kişinin elini kolunu sallayarak okula gelip eğitim çalışanlarını rahatsız etmesini, hatta fiili müdahalede bulunmasını kesinlikle tasvip etmiyoruz. Böyle menfur çağdışı olayların tekerrür etmemesi için kurum amirlerinin hassasiyetle

gerekli tedbiri almasını talep ediyoruz. Arkadaşımıza yapılan çirkin saldırıyı bütün eğitim camiasına yapılmış çirkin bir saldırı olarak görüyoruz" dedi.

Konuyla ilgili yetkililerle görüşerek savcılığa gerekli müracaatı yaptıklarını ifade eden Başkan Şeker, "Konunun sonuna kadar takipçisi olacağız. Sendika olarak ilkemiz, güçlüyü haklı değil, haklıyı güçlü kılmak, insan haklarına yönelik her türlü şiddet, baskı zulüm ve haksızlığa karşı çıkmaktır" diye konuştu.

ÖFKELİ VELİ, OKULU BASIP ÖĞRETMEN DÖVDÜ
İHA
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2009 Pazartesi 16:38:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?