6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Gemlik'te pitbull operasyonu

GEMLİK'TE PITBULL OPERASYONU

Bursa'nın Gemlik ilçesinde bir pitbullun anne ve oğlunu ısırmasının ardından, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ile Belediye Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından ilçe genelindeki pitbull cinsi köpekler toplandı.

Köpek toplama timleri, yerleri tespit edilen adreslere şok baskınlar yaptı. Bazı pitbull köpeklerini toplamada zorluk çekilmezken, bazıları ise iğne ile uyutularak araçlara alındı. 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nun 14. maddesinin L bendine dayanarak yapılan operasyonda, 5 pitbull köpeğine el konuldu. Vatandaşların korkulu rüyası olan pitbull cinsi köpekler Gemlik Belediyesi'nin Umurbey'de bulunan hayvan barınağına götürüldü.

Bursa İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ekipleri pitbull sahipleri hakkında zabıt tuttu. Pitbull beslemek ve yetiştirmenin yasak olduğu bildirilirken, sahiplerine hayvan başı 3 bin 434 lira para cezası kesileceği bildirildi.

İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ile Gemlik Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü yetkilileri, vatandaşlardan gelecek ihbarlar derhal dikkate alınarak pitbull cinsi hayvan besleyenlere baskın yapılacağını duyurdu.

GEMLİK'TE PITBULL OPERASYONU
GEMLİK'TE PITBULL OPERASYONU
İHA
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2010 Cuma 14:09:05
Güncelleme :30 Nisan 2010 Cuma 18:22:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?