1
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Genç çiftçiler kampa girdi

Bursa Valiliği İl Özel İdaresi'nce destek verilen "Genç çiftçi eğitim kampı", Bursa ve İznik'te iki grup halinde başladı. 

4 yıldır Urfa'da yapılan genç çiftçi eğitim kampı bu yıl ilk kez Bursa ve Alanya'da da yapılıyor. Geleceğin lider, öncü çiftçilerini yetiştirmek maksadıyla düzenlenen kampta, kırsal kesim ve tarım bölgelerinde yaşayan çocuklar eğitim alıyor. 8 eğitmenden oluşan kampta İznik, İnegöl ve Gemlik'ten toplam 41 çocuk bulunuyor. Gençlik ve Spor Müdürlüğü Kayıkhane Tesisleri bahçesine kurulan çadırlarda kalan geleceğin çiftçileri, 12 gün sürecek kampta, tarımdaki yanlış ve doğru metotları, iyi bir sulama yöntemi, toprak bakımında gerekli olan unsurlar, doğru ilaç kullanımı, gübreleme ve ürün toplama gibi daha birçok konuyu öğreniyor. 

Genç çiftçiler, İznik'in köylerini de gezerek, buradaki tarım alanlarını inceleme imkanı buldu. Kamp eğitmenleri, ABD çiftçi grubunun da bu programa katıldığını ve 25 adet bilgisayar hediye ettiğini söyledi. Çocukların sabah 06.30'da kalkıp, kahvaltının ardından sporla güne başladığı, kampın ana gündemi olan eğitimlerini tamamladıktan sonra bilgisayar ve internet, İngilizce öğrenip, gölde yüzdükleri, drama oynadıkları bildirildi. 12 günlük kampın ardından yerine gruplar gelerek kampa devam edecek.
İHA
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2006 Cumartesi 19:00:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?