4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Genç doktorların mezuniyet sevinci

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunları, doktor olmanın sevincini sahnede dans ederek kutladı.

Meşalelerle açık hava tiyatrosuna giren çiçeği burnunda doktorlar hocalarını gururlandırırken, ailelerini de sevinç gözyaşlarına boğdu.

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olmaya hak kazanan 237 öğrenci için Kültürpark'taki açık hava tiyatrosunda mezuniyet töreni düzenlendi. Ellerindeki meşalelerle tiyatroya giren çiçeği burnunda doktorlar hocalarının gurur kaynağı oldu. Ayakta alkışlanan yeni mezunlar, ailelerini ise sevinç gözyaşlarına boğdu. Tören kapsamında sahneye çıkan efelerin zeybek oyunu büyük alkış aldı. Ardından sahneye çıkan gençlerin hareketli türküleri mezuniyet sevincini yaşayan öğrencileri hareketlendirdi. Yerlerinde oynamaya başlayan genç doktorlar, hızlarını alamayınca sahneye çıktı.

Törende konuşan Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mete Cengiz, genç hekimlerin başarılı olabilmeleri için kendilerini sürekli ve hızlı bir şekilde yenilemeleri gerektiğini ifade ederek, "Bugün artık oldukça genç, uluslararası bağlantıları giderek artan ve yenilikleri aktif bir şekilde izleyen, her biri yılda bir yabancı yayın yapan 255'i öğretim üyesi olmak üzere toplam 800 akademisyenin görev yaptığı fakültemizde, uluslararası standartlara uygun olarak yaklaşık 6 öğrenciye 1 öğretim görevlisi düşmekte, bu da eğitimin niteliğinde önemli rol oynamaktadır" dedi.

"ÇOCUKLARINIZI GENÇ HEKİMLER OLARAK ULUSUMUZA TESLİM EDİYORUZ"
39 yıl önce kurulan Uludağ Üniversitesi'nin bugüne dek 5 bin 700'den fazla mezun verdiğini kaydeden Rektör Cengiz, artık tıbbın, insanın hasta olmasını önlemeye yönelik olduğunu ifade ederek, "Hekim olmanızda başta aileleriniz olmak üzere toplumumuzun bütün bireylerinin katkıları vardır. Siz de katkıları yurdun her köşesinde yapacağınız kaliteli ve özverili çalışmalarla ödeyeceksiniz. İnanıyorum ki bugün aldığınız bu bayrağı, insanlığın yararını kendi yararınızdan önde tutarak taşıyacaksınız.

Memleketimizin insanları yağmura hasret toprak gibi size hasret, siz de hiç bıkmadan usanmadan, mazeret üretme kolaylığına kaçmadan en zor şartlarda ve yerlerde bile bu hasrete karşılık vereceksiniz. Sevgili aileler, bize teslim ettiğiniz çocuklarınızı genç hekimler olarak ulusumuza teslim ediyoruz" diye konuştu.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sadık Kılıçturgay ise şu ana kadar Uludağ Üniversitesi'nin 4 bin 549 tıp doktoru, bin 254 uzman hekim, 138 profesör, 82 doçent, 29 yardımcı doçent ve 73 uzman yetiştirdiğini kaydederek, "Üniversitemiz; uluslararası kuruluşların hizmet alanında akredite ettiği hastanesinde bin 460 tıp öğrencisi ve 534 uzmanlık öğrencisini eğiten, yılda 600 binin üzerinde poliklinik yapan, 32 binden fazla hastaya yataklı tedavi hizmeti sunan, 18 binden fazla komplike operasyon gerçekleştiren bir büyüklüğe ulaşmıştır.

Bu kuruluş sadece sağlık hizmeti üretmekle kalmayıp 2 binden fazla çalıştırdığı yardımcı sağlık personeli ile önemli bir istihdam alanı da oluşturmaktadır. Her ne kadar günümüz koşulları üniversite hastanelerini birer hizmet hastanesi olmaya zorluyor ve ticari işletme-eğitim kurumu kıskacına girmelerine yol açıyorsa da varlığımızın temel sebebinin öğrenci ve asistan eğitimi olduğunu biliyoruz" dedi.
Törene katılan Bursa Valisi Şahabettin Harput da genç doktorlara meslek hayatlarında başarılar dilerken, ailelerini ve hocalarını tebrik etti.

Daha sonra fakülteyi birincilikle bitiren Özlem Kuru, kütüğe brövesini çaktı. Vali Harput, başarılı genç doktoru sahneye davet ederek tebrik etti. Ailesiyle birlikte sahneye çıkan Özlem Kuru, uzun süre alkışlandı.
 

iha
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2009 Perşembe 13:32:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?