3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Genç Girişimciler Bulgaristan'da

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ile Genç Sanayici İşadamları ve Yöneticileri Derneği iş birliğiyle Genç Girişimciler Akademisi ve Sivil Toplum Diyaloğu Projesi kapsamında dış ticaret, e-ticaret, İngilizce ve AB politikaları konularında düzenlenen eğitimde başarılı olanlar Bulgaristan gezisine götürüldü.

Bu ziyaret kapsamında 10 genç girişimci Bulgaristan’ın Plovdiv kentinde ithalat-ihracat yapan firmalarda 5 günlük staj yapma imkanı buldular. 5 günlük staj süresince Bulgaristan’daki firmalarda yeni diyalog kanalları oluşturarak Avrupa Birliği’ne yeni üye olmuş bir ülkenin bu süreç içerisinde hem firmalar hem de toplumsal açıdan hangi süreçlerden geçtiklerini, Avrupa Birliği’ne aday konumunda bulunan Türkiye’nin aynı yollardan geçerken hangi zorluklar ile karşı karşıya kalacağını veya karşılaşacağı fırsatları görme şansı buldular.

Genç Girişimciler Akademisi ve Sivil Toplum Diyaloğu Projesi yürütme ekibi, akademi mezunlarının staj yaptığı firmaları tek tek ziyaret edip projeye katıldılar. Firmalara yapılan izleme ziyaretlerinde firma temsilcileri, firmalarının hangi koşullardan nerelere geldiği, üretim merkezlerinin nasıl işlediğini ve personel yönetiminin nasıl gerçekleştiği hakkında bilgi verdiler.
 

iha
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2009 Pazartesi 11:16:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?