4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Genç Girişimciler toplandı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ile Bursa Genç Sanayici İşadamları ve Yöneticileri Derneği'nin iş birliğiyle hazırlanan 'Genç Girişimciler Akademisi ve Sivil Toplum Diyaloğu Projesi'nin kapanış toplantısı Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nda yapıldı.

Genç Girişimciler Akademisi ve Sivil Toplum Diyaloğu Projesi'nin kapanış toplantısında, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Nihat Balkan, Bursa Genç Sanayici İşadamları ve Yöneticileri Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Melih Aker, Bulgaristan'dan proje ortağı olan Savremie Derneği'nin temsilcisi Plamen Todorov ve projenin yurtdışı iştirakçisi konumunda bulunan Plovdiv Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Angel Hronev birer konuşma yaptı. Genç Girişimciler Akademisi ve Sivil Toplum Diyaloğu Projesi'nin ortak ve iştirakçilerine, proje kapsamında destek alınan kurumlara, akademide eğitim veren eğitmenlere, akademi mezunlarına staj imkanı sağlayan firmalara desteklerinden dolayı plaket takdim edildi.

Genç Girişimciler Akademisi ve Sivil Toplum Diyaloğu Projesi, 4 Temmuz 2008 tarihinde Avrupa Birliği hibe fonundan 78 bin 107 Euro hibe almayı başarmıştı. Projeye 803 kişi başvurdu, yapılan mülakatlar sonucunda 50 kadın 50 erkek projeye dahil edildi. 120 saatten oluşan 3 ay süreli dış ticaret, e -ticaret, dış ticaret kapsamında ilgili AB politikaları, mesleki ve genel İngilizce eğitimlerinden 100 kişi faydalandı. Eğitime katılan 100 kişiden 94'ü başarılı olarak sertifikasını almaya hak kazandı. Yapılan 2 sınavın sonucunda en başarılı 10 öğrenci de Akademi'yi bitirerek, Bulgaristan'da 1 hafta süreyle staj yapma hakkı kazandı.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2009 Çarşamba 14:40:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?