4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Genç İşadamlarından Yalçın'a ziyaret

AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, demokratikleşme sürecinde sivil toplum örgütlerinin önerilerinin çok önemli olduğunu söyledi.

AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, Genç İşadamları ve Yöneticileri Derneği'nin yeni oluşan yönetim kurulunu kabul etti. AK Parti olarak sivil toplum kuruluşlarının önerilerine büyük önem verdiklerini belirten AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, "Türkiye gelişmekte olan bir ülke ve sıkıntıları gerçekten ağır. Dünya ile iç içeyiz. ABD ve Avrupa'da bir şey olsa hemen yansımasını görüyoruz. Dünyadan kopuk olmayacağız dedik. İçe kapalı bir model tercih etsek kendi kurallarımızı koyar yürürüz. Açık toplum, birey devlet ilişkilerinde bireyi daha çok öne çıkaran çalışmalara fırsat veriyor. Ekonomide önemli olan mevcut imkanlarla en önemli modelleri oluşturmaktır. Muhalefetin çalışmalarını yeterli bulmuyoruz. Muhalefet yapma şekli bir model üzerinde değil. Ekonomik kriz süreci yaşanıyor ve kaynağı belli. Bu krizin reel sektörde oluşturduğu daralma var. Avrupa ve ABD ihracatımızın büyük bölümünü yaptığımız yerlerdir. Buralardaki talep düşüşünün bizim sanayimize etkileri net. Tablo böyle iken bu kriz hükümete mal edilmeye çalışılıyor. Seçim sürecinde ekonomik krizin nasıl konuşulacağı önemli. Önemli olan ülkemizi bu kriziden en az zararlarla çıkarabilmek" dedi.

GESİAD Başkanı Bahadır Özgün ise "Türkiye siyaseti ve ekonomisi bir birine çok bağlantılı. Hükümet ve siyasilerle iş birliğine hazırız. Türkiye krize kötü bir zamanda yakalandı. Seçim sonrası ekonomik önlemlerin alınması çok önemli. İç piyasanın hareketlenmesine katkı da bulunabilecek adımlar atılabilir" diye konuştu.
Ziyaret sonunda Özgün, Başkan Yalçın'a GESİAD'ın filamasını hediye etti.

DAĞ-DER AK PARTİ'YE DESTEK SÖZÜ

Dağ-Der Yönetim Kurulu da Başkan Yalçın'ı ziyaret etti. Seçim çalışmalarında AK Parti'ye başarılar dileyen Dağ-Der Başkanı Erkan Aydın, "Dağder olarak yöre insanımızında meclislerde temsili konusunda destek vermenizi istiyoruz. Bizi etkinliklerimizde yalnız bırakmadığınız için çok teşekkür ediyoruz. Hedefimiz temsil ettiğimiz kitlenin yerel seçimlerde etkinliğini sağlamak. Seçimlerde üzerimize düşeni yapmaya hazırız" dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Yalçın, "Sık sık sivil toplum örgütleriyle seçimler öncesi bir araya geliyoruz. Yeni dönemde onların fikir ve önerileri bizim için önemli. 4 dağ ilçemize son 5 yılda özel idare imkanlarıyla yapılan hizmetler oldu. Temel sıkıntıları var ve biz biliyoruz. O bölgenin canlanması Bursa'nın marka kent imajının geliştirilmesiyle çok bağlı. Dünyada artık şehirler yarışıyor. Bizde Bursa'yı Avrupa kentleriyle yarıştırmak istiyoruz. Bursa'ya gösterilecek ilgi yöreye etki edecektir. Partimizin hizmetlerini bölgeye götürmeye devam edeceğiz" diye kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2009 Çarşamba 16:34:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?