4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Genç kuşak sanayiciler iddialı

Türkiye'nin en büyük organize sanayi bölgesi olan Bursa Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi'nde genç kuşak sanayiciler görevi devraldı.

DOSABSİAD yönetimi, ekonomik düşüşün sona erdiğini, durağan geçecek yaz döneminden sonra 2009'un son çeyreğinde çıkışa geçecek ekonominin 2010 yılının ilk çeyreğinde rayına oturacağını düşünüyor.
Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İşadamları Derneği (DOSABSİAD)'da görevi devralan Ceyhun Özüm başkanlığındaki genç kuşak yöneticiler gazetecilerle bir araya geldi. Ceyhun Özüm, sanayi kapasite kullanım oranının yüzde 64'e düşmesi ile birlikte küresel krizi Türkiye'de en çok hisseden şehrin Bursa olduğunu söyledi. Uludağ İhracatçı Birliği'ne kayıtlı firmalardaki ihracat düşüşünün yüzde 50'ye ulaşmasının vahim bir tablo olduğunu belirten Özüm, "Bizler sanayiciler olarak krize karşı mücadelemize var gücümüzle devam ediyoruz. Çalışanları çıkartmama konusunda direniyoruz. Hükümetin bugüne kadar açıklanan 5 tedbir paketine ilaveten 2 yeni paketi daha hayata geçirmeye hazırlandığını duyuyoruz.

Ancak bunlar finansla ilgili mevduata garanti getirilmesi sahasında olacak. Beklentimiz, hükümetin de bu mücadelemize daha fazla destek vermesidir. Özellikle yeni kabinenin ekonomiden sorumlu bakanlarından ümidimizin çok fazla olduğunu ifade etmek istiyoruz. İç pazarı canlandırmak için 3 aylık dönemde başlatılan ÖTV indiriminin 3 ay daha uzatılmasının uygun olacağını düşünüyoruz. Ayrıca hurda indirimi uygulamasının devreye alınmasının önemli olduğunu belirtiyoruz. 250 bin kamyon ve ticari aracın hurdaya çıkacağı düşünülüyor. Bu rakamlar ana ve yan sanayie hareket getirecektir. Ayrıca hükümetimizden kredi kartlarına düzenleme getirilmesini istiyoruz. Şu anda Türk insanı limitlerinin üzerinde yaşıyor. İşsiz kalan arkadaşlarımız belki 3-4 ay kart ile idare edebilecek. Ancak bunun neticesinde şu anda tüketicilerin 113 milyar 827 milyon olan borç miktarının katlanacağını ve durumun sosyal patlamaya gideceğinden endişe ediyoruz" diye konuştu.

Bursa'dan diğer SİAD yöneticileri ile Ankara'da hükümet nezdinde yapacakları görüşmelerde tekliflerini yüzyüze iletmeyi planladıklarını belirten DOSABSİAD Başkanı Ceyhun Özüm, "Krizden çıkışta en önemli görev sanacilere düşüyor. Türkiye'nin ürettiği malların kalitesini artık dünya biliyor. Biz önümüzdeki yıldan itibaren çok önemli bir Avrupa ve Amerika pazarına Türkiye'nin tekstil, ev tekstili ve otomotiv de daha güçlü girip büyük paylar alacağına inanıyoruz. Daha önce Yunanistan, İran gibi ülkelerde Türk malı etiketi istenmiyor, aranmıyordu. Şimdi müşterilerimiz özellikle bunun belirtilmesini talep ediyorlar. Bizi fasoncu olarak gören ülkeler artık markalarımızı biliyor, ülkemizin kalitesinin müşterilerinin farkında olduğunu görüyorlar.

Bundan sonra markalaşma konusunda daha fazla çalışma yürüteceğiz. Kalitemiz, uygun fiyatlarımız ve kısa zamanda teslimlerimiz Türkiye'deki üreticilerin önünü açtı. Yeni dönemde daha güzel müşterilere ulaşacağız. Buna hazır olmak için eğitim, araştırma ve geliştirme komisyonumuz, konusunda uzman olanları Bursa'ya getirecek. Kültürel ve sosyal faaliyetler ile birbirimizi daha fazla tanıyarak güçümüzün farkına varacağız. Uluslararası Pazarlar Araştırma ve Değerlendirme Komisyonumuz ise, yurt dışındaki bilgileri üyelerimizle paylaşacak. Bölgemizde 30-40-90 ülkeye mal satan firmalarımız var. Bu tecrübeleri daha fazla paylaşmayı planlıyoruz. Resmi kurum ve yerel yönetimler ile ilişkilerimizi geliştireceğiz. Önümüzdeki dönem, Bursa'nın ve Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi'nin koyduğu katkıları belirleyip, buna karşılık hükümetten şehrimize gelenleri ve bölgemize intikal edenleri kamuoyu ile paylaşacağız. Basın Yayın Halkla İlişkiler komisyonumuz da 6 yıl önce basılan DOSAB firma katalogunu güncelleyerek gücümüzü, özelliğimizi daha fazla duyurmaya çalışacak" dedi.

Ceyhun Özüm başkanlığındaki DOSABSİAD yönetiminde yardımcılıkları Selim Yedikardeş ve Türker Gülener, Genel Sekreterliği Birol Bahadır ve Saymanlğı Hasan Moral üstlendi. Vedat Kantar, Melih İyigüllü, Fatih Pehlivan, Hakan Kale, Ümit Kar, Ayhan Yılmaz, Güçlü Görür, Orhan Tezyaparlar, İbrahim Öztürk ve Raşit Ceylan da yeni yönetimde görev aldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2009 Çarşamba 13:19:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?