3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Genç mucitlerin ödül heyecanı

GENÇ MUCİTLERİN ÖDÜL HEYECANI

Bursa'da teknik ve meslek liselerinde öğrenim gören öğrencilerinin projelerini sergilendiği 'En İyiler ve En Yeniler Bir arada Proje Şenliği', coşkulu bir ödül töreniyle sona erdi.

Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) fuayesinde 3 gün boyunca sergilenen ürünler hem öğrencilerin hem de Bursalı sanayicilerin ilgisini topladı. Bursa Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilen 'Proje Şenliği' renkli bir ödül töreniyle sona erdi. Teknik ve meslek eğitim kurumlarında öğrenim gören öğrencilerin buluşlarını sergiledikleri törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'ya yakışır bir organizasyon gerçekleştirildiğini belirtti. Gençlere sahip çıkmanın önemine işaret eden Başkan Altepe, “Bursa, üretim şehri. Bu organizasyonla güzel tasarımcılık ve özel projelerin ortaya çıkarıldığını görüyoruz” dedi.

Gençlerin projelerinin sanayicilerin dikkatini çektiğine değinen Altepe, öğrencileri yeni projeler üretmeleri konusunda desteklediklerini söyledi. Başkan Altepe, proje şenliğinde 'Şapkasız Çıkmam' adlı projeyle 'Jüri Özel Ödülü'nü kazanan Ovaakça Şarık Tara Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerine bisiklet ve laptop hediyelerini verdi. Şenliğe destek veren jüri üyelerine plaket takdim eden İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar da proje şenliğindeki projelere sanayicilerin sahip çıktığını ve üretim şenliğinin devamının geleceğini söyledi.

Şenlik çerçevesinde 'Özgün Proje' dalında 'Yeşil Tatlar' projesiyle Necatibey Kız Teknik ve Meslek Lisesi, 'Eğlensek' projesiyle Feriha Uyar Kız Teknik ve Meslek Lisesi, 'Damla Damla Yudumla' projesiyle Bursa Anadolu Sağlık Meslek Lisesi ödüle layık görüldü. 'Ar-Ge Çalışma Ödülü' de 'Sarsılmaz Sedye' projesiyle Atatürk Teknik ve Meslek Lisesi ile 'Acil Durum Havalandırma' projesiyle de Hürriyet Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'ne verildi. Şenlikte 'Jüri Özel Ödülü'nü de 'Yalancı Far' projesiyle Hürriyet Teknik ve Meslek Lisesi kazandı.

Ödüllerine kavuşan öğrencilerin sevincine, öğretmenleri ve okul arkadaşları da tezahüratlarıyla ortak oldu. Törene katılan Vali Yardımcısı Selman Yenigün ile Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gençel ve Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kaya da dereceye giren okullara ödüllerini vererek, öğrencileri tebrik etti.

GENÇ MUCİTLERİN ÖDÜL HEYECANI
GENÇ MUCİTLERİN ÖDÜL HEYECANI
İHA
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2011 Cuma 18:29:00
Güncelleme :13 Mayıs 2011 Cuma 22:43:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?